Tokat'ın Erbaa ilcesinde yururken başına isabet eden yorgun mermi sonucu ağır yaralanan ve 6 gun sonra yaşam mucadelesini kaybeden 17 yaşındaki Buşra Konyar, toprağa verildi.
Erbaa Devlet Hastanesi morgundan alınan Konyar'ın cenazesi ilk olarak Mimar Sinan Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Cenaze nakil aracının gorunmesi ile Konyar'ın ailesi, yakınları ve cenazeye gelenler gozyaşlarını tutamadı.
Helallik alınması sonrası Erbaa Şehir Mezarlığı'na getirilen genc kızın cenazesi, kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.
Cenazeye katılan Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagol, gazetecilere yaptığı acıklamada, tanıdığını Buşra Konyar'ın calışkan cevresine ornek bir genc kız olduğunu soyledi.
Konyar'ı kaybetmekten, ilcelerinde boyle bir olayın yaşanmasından buyuk uzuntu duyduklarını ifade eden Karagol, "Ben buradan butun insanlığa, butun Erbaa halkına, butun Turkiye'ye seslenmek istiyorum. Artık bu olay son olsun, bu olay ibret olsun." dedi.
Rastgele havaya ateş acılmasının, masum insanların olmesinin bitmesini isteyen Karagol, "Gercekten beni de yaraladı bu durum. Hepimizin başı sağ olsun, butun gencliğin başı sağ olsun, geleceğimizin başı sağ olsun diyorum." diye konuştu.
Cumhuriyet Mahallesi Hukumet Caddesi'nde Buşra Konyar (17), 31 Aralık'ta yolda yururken bir anda yere yığılmış, kaldırıldığı Erbaa Devlet Hastanesinde kafasında mermi olduğu belirlenmişti. Yaralı genc kız, ilk mudahalenin ardından sevk edildiği Tokat Gaziosmanpaşa Universitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde 6 gunluk yaşam mucadelesini dun kaybetmişti.
Erbaa İlce Emniyet Mudurluğu ekiplerince gozaltına alınan şupheli O.K. (29) tutuklanmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Erol Yıldız