Kucukcekmece Belediyesi nitelikli insan gucunu yetiştirmek ve mevcut calışanları geliştirmek amacıyla Sosyal Tesis personeline yonelik sertifikalı, ucretsiz mesleki eğitim duzenledi. Belediye Başkanlığı Cok Amaclı Salon'da pandemi koşullarına uygun olarak gercekleşen ve sosyal tesis calışanlarına okul sertifikası kazandırmayı hedefleyen eğitimlere garson, bulaşıkcı, aşcı gibi sosyal tesislerde gorev yapan 90 personel katıldı. 10 gun boyunca 2 grup halinde eğitim alan calışanlar eğitimler sonunda ise başarı sertifikası aldı.
Kucukcekmece Belediyesi'nin gastronomi alanında uzmanları bir araya getiren Gastronometro ile ortaklaşa hayata gecirdiği eğitimlerde Gastronometro Operator Yoneticisi Unal Yılmaz, Kucukcekmece Belediyesi calışanlarına, gıda guvenliği, personel gorevlendirmeleri, yonetimi, sipariş alma teknikleri, servis kuralları, misafir ilişkileri ve iletişimi, misafir memnuniyetini sağlama, alerjen gıdalar, A-LA Carte Servisi konularında detaylı bilgi verdi.
"HİCBİR EĞİTİMİM YOKTU, SERTİFİKA ALMAK BENİM İCİN COK ONEMLİ"
Soğuksu Sosyal Tesisleri'nde garsonluk yapan Murat Turan (24) "Cok faydalı bir eğitimdi. Bugun alerjen gıdalar hakkında bilgi aldık. Servisle alakalı da bilgilendirme yapılacak. Onceden başka bir sektorde calışıyordum. Daha sonra belediye tesislerinde işe başladım. Yaptığım işle alakalı kapsamlı bir eğitim almamıştım. Sertifika almak da bizim acımızdan cok iyi olacak. Belediye Başkanımıza cok teşekkur ediyorum. Bize her turlu imkanı, desteği sağladığı icin" dedi.
"ELİMDE BİR DİPLOMAM YOK, BURADAN BİR SERTİFİKA ALACAĞIM"
Eğitimlere katılan Halkalı Sosyal Tesisleri'nde aşcı olarak gorev yapan Fatma Cıtak (44) da, "Cok faydalı bir eğitim oldu. Bilmediğimiz cok şey var, buradan oğreneceğiz. Belediye Başkanımıza cok teşekkur ediyoruz. Alerjen gıdalarla alakalı bir bilgi aldık. Daha once balık restoranındaydım 3 sene kadar. Elimde bir diplomam yok, buradan bir sertifika alacağım. Bizi bu pandemi doneminde yalnız bırakmadılar, elimizden tutup sahip cıktılar. Cok teşekkur ediyorum" ifadelerini kullandı.