TOKAT'ın Erbaa ilcesinde alışverişten donerken başına yorgun mermi isabet eden Hanife Buşra Konyar (17), gozyaşları arasında toprağa verildi. Ablası Esma Konyar, "Bizi birbirimizden ayırmayın" diye feryat etti.Olay, gecen hafta perşembe gunu, ilce merkezindeki Hukumet Caddesi'nde meydana geldi. Nakşiye ve İbrahim Konyar ciftinin 3 cocuğundan Hanife Buşra Konyar, alışverişten eve donerken, kuzeni Şevval Keskin ile yuruduğu sırada kaldırımda aniden duştu. Cevredekilerin ihbarı uzerine gelen sağlık gorevlilerince yapılan ilk mudahalesinin ardından Erbaa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Konyar'ın başına yorgun mermi isabet ettiği ortaya cıktı. Ağır yaralanan Konyar, Tokat Gaziosmanpaşa Universitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakım servisinde 6 gundur tedavi goren Konyar, yapılan tum mudahalelere rağmen hayatını kaybetti.
GOZYAŞLARI VE FERYATLARLA TOPRAĞA VERİLDİKonyar'ın cansız bedeni otopsi işlemlerinin ardından toprağa verilmek uzere Erbaa ilcesine getirildi. Buşra'nın cenazesi helallik alınması icin Mimar Sinan Mahallesindeki baba ocağında getirildi. Burada Buşra'nın anne- babası ile ablası Esma Konyar buyuk uzuntu yaşadı. Buşra'nın ablası Esma Konyar helallik alınmasının ardından cenaze kaldırılırken "Bizi birbirimizden ayırmayın" diye feryat ederek gozyaşı doktu. Buşra'nın cenazesi daha sonra Şehir Mezarlığı'na getirildi. Cenaze namazına Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagol, İlce Emniyet Muduru İrfan Yıldız, Buşra'nın okul arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazı once Erbaa ilcesi Muftuluk Vaazi Duran Ali Durupınar vatandaşlara bilincsizce silah ateşlenmemesi konusunda uyarıda bulundu. Cenaze namazının ardından Hanife Buşra Konyar gozyaşlarıyla Şehir Mezarlığında toprağa verildi.'BU OLAY SON OLSUN'Buyuk bir uzuntu yaşadıklarını soyleyen Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagol, "Buşra ve ailesini yakından tanıyordum. Duyduğumda cok uzuldum. Cok iyi bir kızdı. Herkes tarafından sevilen birisiydi. Surekli ders calışan bir kızımızdı. Bu olay inşallah ibret olur. Ben tum vatandaşlardan rica ediyorum, silahı poligonlarda kullansınlar. Bu olay son olsun. Bu olay bu durumu bitirsin. Silahlar artık sevincte kullanılmasın, eğlencede kullanılmasın. Bu canımızı sıkan durum son olsun" dedi. Buşra Konyar'ın sınıf arkadaşı Tuğba Karadağ ise, "Cok iyi biriydi. Duyduğumda inanamadım. Doğru değildir diye umit ettim. Cok uzuldum. Dersleri cok iyiydi. Sınıfta okulda herkes tarafından sevilen bir arkadaşımızdı. İnşallah Allah cennetine alır" diye konuştu.Olayın ardından polisin yoğun calışması sonucu yakalanan silahla ateş actığı tespit edilen şupheli Omer Kaya, sevk edildiği adliyede cıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gonderilmişti.SON GORUNTULERİ YUREK BURKTUHayatını kaybeden Hanife Buşra Konyar'ın okulunun 2019 yılında duzenlediği şiir programında cekilmiş goruntuleri ortaya cıktı. Programda Zeki Muren'in 'Pranga' adlı şiirini seslendiren genc kızın "Yaşamayı oğretirken oldurdun beni, cezan pranga olmalı" bolumunu soylediği anlar ve program sonunda yaptıkları selamlama anları goruntulere yansıdı.
- Tokat