Ramazan ayının bir diğer onemli sebebi ise Kadir Gecesi'nin bu ay icinde bulunmasıdır. Ramazan orucu ne zaman başlayacak? Ramazan ayı tarihi! Ramazan hangi gun? Ramazan ibadetleri, duaları!
[h=3]RAMAZAN AYI ONEMİ NEDİR?[/h]Ramazan ayının onemi ve fazileti hakkında Peygamber efendimiz: "Ramazan ayının ilk gecesi olunca, cennetin butun kapıları acılır. Ay boyunca bir tane bile kapı kapatılmaz. Allah TeÂla, bir cağırıcının şoyle nida etmesini emreder:' Ey iyilik isteyen! Gel ey kotulukte ileri giden! Kendine dikkat et.' Sonra der ki: ' Yok mu bağışlanmak isteyen, o bağışlanacaktır. Yok mu bir şey isteyen, istediği verilecektir. Yok mu tovbe eden, Tovbesi kabul edilecektir.' Bu davetten yer ağarana kadar devam eder." şeklinde buyurdu. Ramazan'da bir farzı yerine getirmek, Ramazan dışında yetmiş farzı yerine getirmek gibidir. O ay sabır ayıdır. Sabrın sevabı ise cennettir. Bu ay yardım ayıdır. Bu ay Muslumanın rızkının arttığı bir aydır kim bu ayda bir orucluya iftar actırırsa, bir kole azad etme sevabı alır ve gunahı bağışlanır. Ayrıca Ramazan ayının başı Rahmet ortası gunahlardan bağışlanma ve sonu ise cehennemden azad olma ayıdır.
[h=3]RAMAZAN BAYRAMI ANLAMI![/h]Arapca kokenli kelimenin Turkce karşılığı "iftar bayramı" demektir. Yani Arap ulkelerinde Ramazan Bayramı aslında İftar Bayramı olarak kutlanır. Sebebi ise 30 gun boyunca tutulan oruclar icin son kez iftar yapacak olmalarıdır.Seneler gectikce İftar Bayramı, Şukur bayramına donuştuğu icin Turkce'ye de şukur, "şeker" olarak gecerek ''Şeker Bayramı'' olarak anılmaya başlanmıştır.
[h=3]RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?[/h]13 Nisan 2021 Ramazan ayı 1. gunu
8 Mayıs Cumartesi 2021, Kadir Gecesi
12 Mayıs 2021 Arefe,
[h=3]RAMAZAN'DA OKUNACAK DUALAR[/h]Bismillahirrahmanirrahim""Rahman ve Rahim Olan Allah (c.c.)(c.c.)'ın adıyla;"Allahummec'al siyami fihi siyam'es-saimin ve giyami fihi giyam'el-gaimin ve nebbihni an nevmet'il-ğafilin ve heb li curmi fihi ya ilah'el-alemin ve'fu anni ya afiyen an'il-mucrimin"Anlamı; Allah'ım! bu gunde tuttuğum orucu gercek oruc tutanları orucu gibi ve ibadetimi gercek ibadet edenlerin ibadeti gibi kıl, bu gunde beni gafillerin uykusundan uyandır, sucumu bu gunde bağışla, ey alemlerin ilahı! Affet beni, ey sucları affeden Rabbim!