Android ve Windows işletim sistemli tabletler ile dizustu bilgisayarlar icerisinde hem cocukların hem de ebeveynlerinin bircok ihtiyacına yonelik tasarlanarak kendilerine ozel bir yer edinen Huawei'nin MatePad, MateBook ve FreeBuds Serileri, 2021'in cazip urunler olarak ortaya cıkıyor.
Huawei'den yapılan acıklamaya gore, eğitim, oğrenim ve iş hayatının artık vazgecilmezleri durumuna gelen mobil cihazlar, yalnızca bir medya tuketim aracı olmaktan cıkıp, akıllı işlevleri ile birer uretkenlik ve oğrenim cihazlarına donuştu.

Android 10 işletim sistemi ve EMUI 10 arayuzu ile gelen Huawei MatePad Serisi ile Windows 10 işletim sistemine sahip Huawei MateBook Serisi dizustu bilgisayarlar Coklu Pencere, Coklu Ekran İş birliği ve Huawei APP Multiplier ozelliklerini destekliyorlar.
Cihazların kullanıcılarla ve birbirleriyle etkileşim şeklini temelden değiştiren yenilikler sunan Huawei Share, gelişmiş capraz platform işlevselliğine sahip Huawei cihazları arasındaki engelleri ortadan kaldıran cok ekranlı iş birliğini destekliyor.
Dağıtılmış teknolojiye dayalı olarak geliştirilen cok ekranlı iş birliği, akıllı telefonlar ve tabletler arasında "surukle ve bırak" dosya aktarımlarına olanak tanıyor.
Cevresel paylaşım, kullanıcıların dizustu klavyesini ve ekranını kullanarak akıllı telefona yazmasına, akıllı telefona kaydedilmiş muziği tabletin hoparlorleriyle calmasına ve daha pek cok şeye olanak tanıyor. Bu cozum, kullanıcının sorunsuz bir coklu cihaz deneyimini kolaylaştırarak doğrudan tabletten veya dizustu bilgisayarından cağrı almasını veya kısa mesajlara cevap vermesini de mumkun kılıyor.
Coklu ekran iş birliği ile cihaz bağımsız uretkenlik
İster cevrim ici alışveriş yaparken sohbet edin, ister internette gezinirken kısa bir video izlemek isteyin, "Coklu" pencere ozelliği, aynı anda uc uygulama desteği ile zahmetsiz bir şekilde coklu gorev sağlıyor.
Kayan pencere ile kullanıcılar, oyun oynarken veya film izlerken metin mesajlarına yanıt verebilir. Android tablet kullanıcı deneyimini temel alan yeni APP Multiplier, bir uygulamayı iki pencereye bolerek, yatay yonlendirmeden en iyi şekilde yararlanan devrim niteliğinde bir cift gorunum deneyimi sunuyor.
Pencerelerin boyutu sadece kenarlığı surukleyerek kullanıcının ihtiyaclarına uyacak şekilde ayarlanabilir.
EMUI 10 destekli tum Huawei akıllı telefonları ile birlikte calışabilen bu teknolojiler sayesinde kullanıcılar, bilgisayarlarında başladıkları işleri telefonlarına, telefonlarında yaptıkları işleri bilgisayarlarına kolayca ve hızlıca aktarıp devam edebilirken, evin belli bir mekanında surekli bilgisayar veya tablet karşısında durmak zorunda kalmıyorlar. Boylece ister iş ister eğitim icin kullanılsın, cihaz bağımsız bir uretkenlik ile kendilerine ve eğlenceye de ayıracak zaman bulabiliyorlar.
İster eğlence ister konsantrasyon
İster eğlence ister ders calışma isterse evde iş yapmak icin olsun, coğu kişi boyle durumlarda evdeki atmosferden soyutlanıp tamamen yaptığı şeye konsantre olmak ister. Bu durumda da Huawei'nin FreeBuds Serisi akıllı dinamik ANC ozelliğine sahip kulaklıkları imdada yetişiyor.
Dunyanın "ilk" cift modlu BT/BLE sertifikalı Bluetooth 5.1 ve 5.2 teknolojileri, eşzamanlı cift kanal iletim teknolojisi ve kendi sınıfının lideri 356 MHz ses işlemcisi ile donatılmış olan Huawei FreeBuds Serisi, guvenilir ve hızlı Bluetooth bağlantısının yanı sıra, doğru ses ve video senkronizasyonu sunuyor.
Oyunlar daha eğlenceli ve videolar daha surukleyici hale geliyor. Hassas ve gercek zamanlı 3A cağrı gurultu azaltma algoritması ve aerodinamik mikrofon kanalı, Huawei FreeBuds Serisi'nin karşı tarafın daha net duymasını sağlamak icin cevre gurultusunu etkin bir şekilde azaltmasını sağlıyor.
FreeBuds 3 Serisi kulaklıkların kutusu, kablosuz şarj ozelliğine sahip olduğu icin hem kablosuz şarj cihazları ile hem de ters kablosuz şarjı destekleyen akıllı telefonlar ile şarj edilebiliyor.
Kirin A1 cipinin yuksek verimli guc tuketimini kullanan Huawei FreeBuds Serisi, tek bir şarjla dort saatlik, şarj kutusunun yanında kullanıldığında toplam 20 saate varan calma suresi sağlayabiliyor. USB Type-C girişi uzerinden 1 saatin altında bir surede tamamen şarj edilebiliyor.
Android ve iOS kullanıcıları, AI Life uygulamasını yukleyerek FreeBuds Serisi kulaklıkların tum işlevlerine ulaşabildikleri gibi, aktif gurultu engelleme ozelliğinin ince ayarlarını da yapabiliyorlar.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ergin Garip