Giresun Sanayici ve İşadamları Derneği (GİSİAD) Başkanı Aykut Gezmiş, kentteki işsizliğin eğitim ve turizm yatırımlarıyla cozuleceğini ongorduklerini belirtti.
Gezmiş, yaptığı yazılı acıklamada, 2021 yılının Giresun adına istidam yılı olmasını diledi.
Giresun'da işsizlikle ilgili projeler beklediklerini belirten Gezmiş, 2020 yılında işsizliği onleyecek ve istihdam yaratacak projeler geliştirilmediği, kentteki en buyuk problemin işsizlik ve ekonomi olduğunu aktardı.
Gezmiş, siyasilerin, burokratların ve sivil toplum kuruluşlarının işsizlikle ilgili projeler geliştirmesi gerektiğinin altını cizerek, şunları kaydetti:
"Giresun işsizliğin dışında, guzel, guvenli ve huzurlu bir kent. Eğer işsizlik problemini cozersek, ekonomik problemleri de cozmuş oluruz. Biz işsizliğin eğitim ve turizm yatırımları ile cozuleceğini ongoruyoruz. Bu sektorler aynı zamanda cok daha keyifli ve cok daha kolay istihdam yatırımları. Cunku Giresun tarihi, doğası ve turizm potansiyelleriyle cok guzel bir şehir. Bu şehri turizm ve eğitim yatırımları ile geliştirilerek buyutebiliriz. Gelecek donem icin işsizliği onleyici makro yatırımlar istiyor ve bekliyoruz. 50-100 kişilik değil 3 bin, 5 bin kişilik istihdamlar yaratacak projeler geliştirilmeli."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gultekin Yetgin