Trakya Universitesi (TU) Rektor Yardımcısı Prof. Dr. Turkyılmaz, Kosova'da, Trakya Universitesi onculuğunde bir teknopark kurulacağını ve Trakya Teknopark modelini Kosova'ya taşımak hedefinde olduklarını bildirdi.
Prof. Dr. Turkyılmaz ve beraberindeki heyet, Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka'yı ziyaret etti.

Universiteden yapılanan acıklamaya gore, ziyarette, universite destekleriyle Kosova'ya bir teknopark kurulması başta olmak uzere eğitim ve sağlık calışmaları hakkında goruş alışverişinde bulunuldu.
Turkyılmaz, Kosova'da kurulacak teknoparkın kuruluş ve işleyiş faaliyetlerinde Trakya Teknopark'ın rehberlik edeceğini belirtti.
Prizren'de bulunmaktan buyuk mutluluk duyduklarını ifade eden Turkyılmaz, şunları kaydetti:
"Dost ve kardeş Kosova'nın gonlumuzdeki yeri farklı. Balkanlar ile gonul koprulerini kurmakla kalmıyor bu bolgenin kalkınması icin de onemli adımlar atıyoruz. Turkiye'de ornek olarak gorulen Trakya Teknopark modelini Kosova'ya taşımak hedefindeyiz. Atacağımız adımlarda ve hayata gecireceğimiz projelerde Prizren Belediye Başkanı, değerli dostumuz Mytaher Haskuka'nın desteklerinin kıymetli olacağına inanıyoruz. Kendisi de bizleri her konuda olduğu gibi bu konuda da destekleyeceğini ifade etti. Trakya Universitesi, her alanda Kosova'nın en buyuk destekcisi. Bu vesileyle Rektorumuz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun Kosova'ya selamlarını da iletmek isterim."
Belediye Başkanı Haskuka da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Trakya Universitesinin Kosova ve Prizren'e buyuk değer verdiğini, bu değerin hayata gecirilen projelerle somutlaştığını belirtti.
Haskuka, Kosova'nın gelişip kalkınması adına Trakya Universitesinin vermiş olduğu katkılar icin teşekkur ederek hayata gecirilecek tum projeler icin destek sozu verdi.
Ziyarette, Trakya Teknopark Genel Muduru Dr. Oğretim Uyesi Ozgur Ozdemir, Ozel Kalem Muduru Oğretim Gorevlisi Kıvanc Ada ve Trakya Universitesi mezunu, Kosova Bolgesel Kalkınma Bakanı Başdanışmanı ve Kosova Demokratik Turk Partisi Prizren Şubesi Başkanı Levent Buş da hazır bulundu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gokhan Zobar