Kosova'nın Ferizovik şehrinde meydana gelen tup patlamasında ağır yaralanan 4 kişinin tedavileri Turkiye'de devam edecek.
Yaralılar, Kosova'nın başkenti Priştine'deki Adem Yaşari Havalimanı'nda Turkiye Sağlık Bakanlığına ait ambulans ucağa naklediliyor.

Hasta naklini yakından takip eden Kosova Sağlık Bakanı Armend Zemaj, AA muhabirine yaptığı acıklamada, durumu ciddi olan yaralıların tedavilerinin ardından Kosova'ya sağlıklı bir bicimde donmelerini umduğunu belirterek "Vatandaşlarımızın ve hastalarımızın iyileşmesi icin en iyi şekilde ve en kısa surede yardım ettikleri icin Turkiye halkına ve hukumetine teşekkur ederiz." ifadelerini kullandı.
Turkiye'nin Priştine Buyukelcisi Cağrı Sakar, Turkiye ve Kosova'nın sağlık bakanlıkları arasında cok kapsamlı bir ilişki olduğunu soyledi.
Patlamada yaralananlara gecmiş olsun dileklerini ileten Sakar, "Dun Buyukelciliğimize yapılan yardım talebini ivedilikle makamlarımıza aktardık. 4 hastayı Turkiye'ye gonderiyor olmaktan buyuk mutluluk duyuyorum. Kosovalı dostlarımız ile bugun de dayanışmamızı gosterebildik." şeklinde konuştu.
Ferizovik'teki bir restoranda 5 Ocak'ta meydana gelen tup patlamasında 40'tan fazla kişi yaralanmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Eren Beksac