Sakarya Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem Yuce, kenti tarımda oncu yapmak icin calışmaya devam edeceklerini belirtti.
Belediyeden yapılan acıklamaya gore, Başkan Yuce, mahsul ekiminden once gercekleştirilen toprak hazırlığı icin traktor direksiyonuna gecerek, Prof. Dr. Sebahattin Zaim Bulvarı uzerinde bulunan tarım arazisinde toprak surdu.

Tarımsal uretimde her bir karış toprağın buyuk onem taşıdığını vurgulayan Yuce, "Tarımın beşiği olan Sakarya'nın kıymetli topraklarını karış karış işlemeye devam ediyoruz. İnşallah ciftcilerimizin yanında olmaya, ureticiyi desteklemeye, Sakarya'yı tarımda oncu yapmak icin calışmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.
Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş'in de eşlik ettiği etkinlikte Yuce, tarımda Sakarya'nın cok onemli bir potansiyele sahip olduğunu, tarımsal uretime katkı sunmaya devam edeceklerini kaydetti.
Pamukova'da cilek fideleri toprakla buluşuyor
Sakarya Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem Yuce, Pamukova Bakacak Mahallesi'nde SERA AŞ marifetiyle oluşturulan cilek uretim alanını ziyaret etti.
Sakarya'yı katma değeri yuksek urunlerle tarımda zirveye taşıyacaklarını anlatan Yuce, cilek uretimine başladıklarını ve bahar aylarıyla birlikte hasadının yapılacağını belirtti.
Pamukova Bakacak'ta cilek uretim merkezi oluşturduklarını aktaran Yuce, şunları kaydetti:
"Tarımsal alanda buyuk mesafe aldık. Seracılık Mukemmeliyet Merkezi'nin kurum aşamasını başlattık. Salep ve safran uretim alanlarımızı oluşturduk. Solucan gubresinin yanı sıra manda uretim merkezini de hayata gecirdik. Tıbbi ve aromatik bitkilerin Melen Botanik Vadisi'nde 70 kilometrelik atıl alanda bir kısmının ekimini tamamladık, bir kısmında da hasat işlemlerini gercekleştirdik. Biz tarımsız bir gelecek asla duşunmuyoruz. İnşallah adımlarımızı da bu doğrultuda atmaya devam edeceğiz."
Başkan Yuce, Bakacak ve Cilekli mahalleleri arasında bulunan cilek uretim alanının aynı zamanda tarımsal araştırmalar merkezi olarak da hizmet sunacağını sozlerine ekledi.
Ziyarete, SASKİ Genel Mudur Vekili Ali Oktar, Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Ercin, başkan danışmanları Sinan Cileli ve Adil Altay Guney, BELPAŞ Genel Muduru Osman Celik, SERA AŞ Genel Muduru İsmail Kaya, daire başkanlarının yanı sıra Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş, SERA AŞ Yonetim Kurulu Uyesi Alaaddin Malcok ve muhtarlar eşlik etti.
ONDER'in sectiği "Yılın Eğitimcisi" Sakarya'dan Ayhan Yağız oldu
ONDER İmam Hatipliler Derneği'nin 5. Kultur Sanat Odulleri'nde "Yılın Eğitimcisi" odulune Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu İngilizce Oğretmeni Ayhan Yağız secildi.
İl Milli Eğitim Mudurluğunden yapılan acıklamada ifadelerine yer verilen Milli Eğitim Muduru Fazilet Durmuş, odule Yağız'ın layık gorulmesinden buyuk gurur duyduklarını dile getirerek, başarıda emeği gecen herkese teşekkur etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Omer Faruk Şimşek