Koronavirusu yenen sağlıkcıdan 'Sevdiklerinizi kaybetmemek icin koronavirusu ciddiye alın' cağrısı
İZMİR'de gorevli acil tıp teknisyeni Senem Gunel Tokur (33), koronavirusu yenen sağlıkcılardan biri olarak mesleğini surduruyor. Hastalık surecinde bedenen coktuğunu belirten Tokur, "Bir gun, cok sevdiğimiz bir insanı bu hastalık nedeniyle kaybedebiliriz. O nedenle de insanlar bu hastalığı ciddiye almalı" dedi.
Dunyaya yayılan koronavirus, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Virus nedeniyle bircok kişi yaşamını yitirirken, bircok kişi de virusu yenerek hayatını surduruyor. Pandemide en on saflarda mucadele eden sağlıkcılar, vatandaşlara cağrıda bulunup bu zor gunleri maske, hijyen ve sosyal mesafeye dikkat ederek aşabileceklerini dile getiriyor. 112 Acil Sağlık Hizmetleri idari biriminde gorevli evli ve bir cocuk annesi Senem Gunel Tokur, bu zor surecte koronaviruse yakalandı. Koronavirusu yenen Tokur, mesleğine yeniden donerek on saftaki mucadelesine devam ediyor.
"BU SURECTE BEDENEN COKTUM"
Koronaviruse yakalandıktan sonra yaşadığı zorlukları anlatan Tokur, "Pandeminin ilk gununden itibaren sağlık personelinin ekipmanlarının dağıtıldığı depoda gorev yapmaktayım. Sağlık personeline ihtiyac duydukları gerekli malzemeleri dağıtıyorduk. İzole calışmama rağmen koronaviruse yakalandım. Bendeki ilk belirtiler koku ve tat alma kaybı oldu. İnanılmaz şekilde eklem ağrıları yaşadım. 20 gun kadar yaşadım bu sıkıntıyı. Koronavirus sonrası vertigo başladı. Bu surecte bedenen coktum. Yalnızdım. Cocuğumun ihtiyaclarını gidermek zorundaydım. Onun da hastalanabileceğini duşunerek tedirginlik yaşadım" dedi.Bazı vatandaşların virusu hafife aldığını soyleyen Tokur, "Bir anne, eş ve sağlık calışanı olarak cok yıpranıyoruz. İnsanlar bu işi ciddiye almalı. Maske takmalı, mesafeye dikkat etmeli, toplu yerlerden uzak durmalıyız. İnsan kaybettiğiyle kalıyor. Bir gun, cok sevdiğimiz bir insanı bu hastalık yuzunden kaybedebiliriz. O nedenle de insanlar bu hastalığı ciddiye almalı" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı