ANTALYA'da baktığı 18 kedi uşumesin diye odun sobasını yakıp işe giden Şebnem Şemin'in (54) evinde yangın cıktı. Kullanılmaz hale gelen evdeki 3 kedi telef oldu. Şemin, gecen sene kedilerinin bakımı icin cektiği 15 bin liralık krediyi odemekte zorlanırken, şimdi de evsiz kaldı.
Olay, gecen yıl 29 Aralık gunu Kepez ilcesi Baraj Mahallesi'nde meydana geldi. İlcedeki bir okulda memurluk yapan Şebnem Şemin, mustakil evinde baktığı 18 kedi uşumesin diye sobayı yakıp işe gitti. Bir sure sonra sobadan sıcrayan kıvılcımın duştuğu kedilerin yattığı yastıklar alev aldı. Evden yukselen alevi goren komşular, durumu 112 Acil Cağrı Merkezi'ne ve Şemin'e haber verdi. Yangının cıktığı oda tamamen yanarken, tum ev kısa surede duman icinde kaldı. İtfaiye ekiplerinin mudahalesiyle yangın, evin diğer bolumlerine sıcramadan sonduruldu. Bir sure sonra eve gelen Şebnem Şemin, 3 kedisinin dumandan etkilenerek telef olduğunu gordu. 15 kedisini evin dışına cıkaran Şemin, nefes almakta zorlananları ve yaralı olan 10 kediyi veterinere goturdu.
KEDİLERİ İCİN 15 BİN LİRA KREDİ CEKTİGecen yıl kedilerin tedavileri ve masrafları icin 15 bin lira kredi ceken ve maaşının coğunluğunu kredi taksitine veren Şemin, yangında yaralanan kedilerin tedavileri icin veterinerlere de 7 bin lira borclandı. Evindeki eşyaları kullanılmaz hale gelen Şemin kedilerinin sağlığına kavuşması icin caba sarf ederken, bir yandan da borclarını nasıl odeyeceğini duşunuyor. Yangında oluşan is nedeniyle odaların tamamı simsiyah olan evinin temizliğini henuz yapamadığı icin iceri giremeyen Şemin, gecici olarak komşularında kalıyor. Talihsiz kadın, evine donebilmek ve kedileri icin kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.'ŞU ANDA ELİMDE HİCBİR ŞEY KALMADI'Kedilerini evlatları gibi sevdiğini soyleyen Şemin, "Sokaktan hasta, yaralı, yavru diye alıp bakmaya başladığım 18 kedim vardı. Dun uşumesinler diye yaktığım sobadan sıcrayan kıvılcım nedeniyle evimde yangın cıktı. Maalesef 3 kediyi kaybettik, 10'u da veterinerde tedavi goruyor. Onların hayata donmesi icin elimden geleni yapmaya calışıyorum. Daha once tedavilerini yaptırdığım veterinere borcum var. Onlara bakabilmek icin kredi cekmiştim şu anda elimde hicbir şey kalmadı" dedi.Kedilerin tedavi gorduğu kliniğin sahibi ve Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Murat Karabayoğlu, hayvanlara yoğun şekilde oksijen tedavisi uygulandığını, soludukları dumanın etkisinin uzun surede atılabileceğini soyledi.