VAN'da, 1 yıl once Van Golu sahilinde dolaşırken bulduğu, gozleri gormeyen yavru kopeği sahiplenen Kılıc Arslan (50), bakımını yapmaya başladı. 3 cocuk babası Arslan, kopeğe 'Gozum' adını verdi.
Erciş merkeze yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta, yerleşim alanlarının dışında bulunan Golağzı Mahallesi'ndeki mustakil bir evde yaşayan 3 cocuk babası Kılıc Arslan, gecen yıl, Van Golu sahilinde dolaşırken, gozleri gormeyen yavru bir kopek buldu. Arslan, gozleri gormediği icin yiyecek bulmakta zorlanan yavru kopeği evine goturmeye ve sahiplenmeye karar verdi. Arslan, bahcede bir kulube yaptığı ve bakımını yaptığı kopeğe, gozleri gormediği icin 'Gozum' adını verdi.

Kısa surede toparlanan Gozum, ailenin maskotu oldu. Sahiplerini seslerinden tanıyan Gozum, mustakil eve bekcilik yapmaya başladı.Bahcesinde bir kopeğini daha olduğunu anlatan Arslan, kucukbaş yetiştiriciliği yaptıklarını, Gozum'den de mennun olduklarını belirterek, "Yaşadığımız evin cevresinde başka bir ev yok ve kucukbaş hayvan besliyoruz. Gozum'un gozleri gormuyor ama yabancı biri geldiğinde hemen cıkıp havlamaya başlıyor ve evi koruma gudusuyle hareket ediyor. Gozum'le beraber 7 kopeğim daha vardı, hepsini arkadaşlarıma dağıttım, sadece 2 tane kaldı. İki gozu gormeyen kopeğimi goturup veterinere de gosterdim, katarakt olduğunu soylediler. Duzelme durumu varsa tedavisini de yaptırmak istiyorum. Kopeğin kor olması hic onemli değil. Geldiğimizde hissedip, mutlu oluyor ve koşup yanımıza geliyor. Bazen koşarken sağa-sola veya ağaca carptığı da oluyor. Ama onu seviyoruz. Biz ona, o da bizi koruyor" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Barış KUL