ABD Başkanı Donald Trump, destekcilerinin Kongre binasını basmasının ardından Twitter hesabından yayımladığı video ile "Evinize donun" cağrısı yaptı.
[h=3]"HUZURA SAHİP CIKMAMIZ GEREK"[/h]Trump, destekcilerine seslendiği videoda şu ifadeleri kullandı:

"Acı cektiğinizi biliyorum, canınızın yandığını biliyorum. Bizden calınan bir secim oldu. Bu mutlak bir zaferdi ve herkes bunu biliyor. Ozellikle de karşı taraf ama şimdi eve donmeniz lazım. Bize huzur gerek, bize kanun ve duzen gerek. Kanun alanında calışan buyuk insanlarımıza saygı duymamız gerek. Kimsenin zarar gormesini istemiyoruz. Zor bir zaman dilimi. Bu hileli bir secimdi. Fakat bu insanların ellerine koz veremeyiz. Huzura sahip cıkmamız gerek. Evlerinize donun. Sizi seviyoruz. Cok ozelsiniz. Ne olduğunu gordunuz. Ne hissettiğinizi biliyorum ama eve donun, huzur icinde eve donun"
[h=3]SAĞ DUYU CAĞRISINDA BULUNMUŞTU[/h]ABD'de başlayan gerilimin fitilini ateşleyen Başkan Trump, ilk paylaşımında gostericilere sağ duyu cağrısında bulunmuştu. Trump, Twitter hesabından yaptığı acıklamada, "Lutfen Capitol Polisi ve Emniyet Teşkilatımızı destekleyin. Onlar gercekten ulkemizin yanındalar. Huzurlu kalın!" ifadelerini kullanmıştı.