Tunus'ta ortaokul ve liselerde calışan yuzlerce kişi, Eğitim Bakanlığı'ndan calışma şartlarının iyileştirilmesi taleplerinin gercekleştirilmesi icin gosteri duzenledi.
Hukumet binasının bulunduğu El-Kasaba Meydanı'nda duzenlenen gosteride, "Adaletsizliği yenmek icin tek yumruk" ve "Onurumuz once gelir" sloganları atıldı.
Tunus Ortaokul ve Lise Calışanları Sendikası Genel Sekreteri Cemal el-Hani, AA muhabirine yaptığı acıklamada, bu gosterinin Eğitim, Ekonomi, Maliye Bakanlıklarının Mayıs 2018'de kararlaştırılan talepleri uygulamaya koymayı ertelemesi nedeniyle yapıldığını belirtti.
Hani, "Taleplerimiz, maaşların artırılması, fazla mesai saatlerinin belirlenmesi, bu sektor calışanlarının cocuklarının universite bursu almasının sağlanması ve emeklilik yaşının 57'yi gecmemesi yonunde ozel maddesini devreye sokulmasıdır." dedi.
Hukumet bu konuda harekete gecmezse, pazartesi gununden itibaren ucu acık bir greve gideceklerini aktaran Hani, genel greve gidilmesi halinde eğitim kurumlarındaki işleyişin de aksayacağına dikkatleri cekti.
Eğitim Bakanlığı, Tunus Genel İşci Sendikası (UGTT) ve Ortaokul ve Lise Calışanları Sendikası, Mayıs 2018'de sozleşmeli calışanların statulerini istihdam yoluyla, ucretlerini almaları ve sosyal sağlık sigortasına sahip olmalarını sağlayacak bir anlaşma imzalamıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Yosra Ouanes