Carpıcı yorumları ve tespitleri ile katıldığı programlarda dikkatler ceken Oray Eğinhakkında araştırmalar yapılıyor. İşte detaylar...
[h=3]ORAY EĞİN KİMDİR?[/h]Oray Eğin, 1979 yılında İstanbul'da ailesinin tek cocuğu olarak doğmuştur. Oray Eğin aslen Sivas Divriği ilcesindendir. Anne babası o 12 yaşındayken boşandılar. Babası Mustafa Yucel Eğin 6 Mart 2012 tarihinde vefat etti.
Annesi 2007 yılında vefat etti. 9-10 yaşlarındayken annesi ile birlikte Amerika'daki teyzesinin yanına giderek ilkokulu ve ortaokulu orada okudu. İstanbul'da Huseyin Avni Sozen Anadolu Lisesi'nden 1996 yılında mezun oldu.
16 yaşında bir lise oğrencisiyken Hurriyet gazetesinde calışan Ayşe Arman'a "Ben koşe yazarı olmak istiyorum!" diye bir yazı yazdı. O Ertuğrul Ozkok'e gondermiş ama o zaman pek olumlu bir yanıt alamamış. Daha sonra Mehmet Ali Birand'ın yanında 32. Gun'de başlamış.
Gazeteciliğe Radikal gazetesinde 'Kent fısıltıları' adı altında duz dedikodu yazıları yazmaya başlayarak gazeteciliğe adım attı. Daha sonra aynı gazetenin cumartesi ekinde roportajlar yapmaya başladı. 4-5 yıl boyle devam etti. Futbola da el attı. Bir muddet sonra kovuldu.

Şarkıcıları, oyuncuları hesaba katmazsak ilk buyuk gurultu koparan kavgası gazeteci Zeynep Oral ile oldu. Oray Eğin, televizyonunda yayınlanan "Şarkı Soylemek Lazım" yarışmasında yaptığı juri uyeliği ile tanındı. Yazılarındaki dedikodu, hakaret kulturunu ekrana taşıdı ve surekli birilerine sataşarak yarışmayı goturdu. En buyuk saldırıyı da Perihan Mağden'e yaptı. Perihan Mağden'in Cumhurbaşkanlığı resepsiyonunda ickiyi cok kacırıp kustuğunu yazdı.
Oray Eğin, Ertuğrul Ozkok, Hıncal Uluc, Guneri Civaoğlu, Oktay Ekşi gibi usta yazarlara hic saldırmadı.
Oray Eğin, 2010 yılında gazetecilik uzerine yuksek lisans yapmak icin ABD'ye New York'a gitti. Columbia'da gazetecilik uzerine yuksek lisans yaptı.