Super Lig'in 17. haftasında sahasında Goztepe'yi 1-0 yenen Trabzonspor'un teknik direktoru Abdullah Avcı, oyuncularının ayakta sağlam durarak macı kazandığını soyledi.
Avcı, macın ardından duzenlenen basın toplantısında, 3 gun once Fatih Karagumruk ile İstanbul'da karşılaştıklarını belirterek, "Ozellikle ikinci yarıda oyun olarak bir ivme kazanmış takım vardı. Geldikten sonra tamamen toparlanma ve rejenerasyonla gecti." dedi.
Rakiplerinin ise gecen haftayı mac yapmadan gecirdiğini ifade eden Avcı, "10 gun oynamamışlardı. Oyun anlamında birbirine benzer takımlarla oynuyoruz. Bu tur takımlara karşı topa sahip olduğun zaman mesafeleri daha acma şansın var. Bugun itibariyle fiziksel durumumuzu dengeleyebilmek adına, sahada topa sahip olmamız gerekiyordu. Oyuncularımın hem organizasyonları hem ilk yarıda yaptıkları baskıyla golu bulduk. " diye konuştu.
Avcı, bordo-mavili futbolcuların organizasyonları doğru kullandığını vurgulayarak, şoyle devam etti:
"Bu oyun adım adım biraz daha gelişecek. Oyunu erken koparabilirdik. İlk yarıda koparabilirdik, ikinci yarıda da fırsatlar elimize gecti. Rakibe sonlara doğru kenar ortadan Uğurcan'a gelen top haricinde pozisyon vermedik. Oyunu koparamazsan da tutabilmek onemlidir. Oyuncularım, son derece sağlıklı hareket ettiler. Gecen hafta Abdulkadir Omur, biraz sahne almıştı. Bugun yine ağrıları olmasına rağmen oynamasını rica ettim. Abdulkadir Parmak'ın yorgunluğu vardı. Son bolume kadar devam etti. Oyuna sonradan girenler, kulubede olanlar cok iyiydi, enerjikti. Oyuncularım, ayakta sağlam durarak macı kazandılar."
"Trabzonspor seyircisinin olması macı erken koparmamızı sağlayabilirdi"
"Bugun mac keşke seyircili oynansaydı" diyen Avcı, "Bugun Trabzonspor seyircisinin olması macı erken koparmamızı sağlayabilirdi. Oyuncuları tebrik ediyorum. Her hafta adım adım gelişiyoruz. Kazanırken gelişmek son derece onemli. Goztepe'ye de başarılar diliyorum. Bugun Yusuf Sarı da bizle değildi. Annesinin hastalığı vardı. Yusuf'u Fransa'ya yolladık. Umarım sağlığını kavuşur. O da kafası rahat şekilde buraya gelir." şeklinde konuştu.
Avcı, şampiyonluk şansının sorulması uzerine de, "Geldiğim gunden itibaren ne Trabzonspor'un sıralamasına ne puan durumuna baktım ne de bir sonraki maca baktım. Parcadan butune giderek calışıyoruz. Her hafta her maca Trabzonspor, kazanmak icin cıkar. Biz her hafta kazanmak icin hazırlanıyoruz. Bunun surecler sonuclar ne olacak bakacağız. Once kafamızı kaldırıp yolumuza devam ediyoruz." ifadesini kullandı.
Berat Ozdemir'in transferi
Avcı, orta sahayla ilgili yonetimden talebi olduğunu belirterek, şunları soyledi:
"Orta sahayla ilgili talebim vardı, bir tanesi gercekleştirdi. Turk futbolunun son donemlerdeki en yetenekli, gelişime acık yurt dışına da gidebilecek bir oyuncusunu ben talep ettim. Trabzonspor Başkanı ve yonetim kuruluna bu konuyla calışıp kadroya kattıkları icin teşekkur ediyorum. Oyuncunun kendisi ile iletişimde kaldım. Onun Trabzonspor'u istemesi, hem de Abdullah Avcı ile calışmak istemesi beni mutlu etti ve bu sozunun arkasında kaldı. Pazartesinden itibaren bizle beraber olacak. Oncelikli hedefi Trabzonspor'da oynamak. Sonrasındaki hedefi yazın oynanacak Avrupa Şampiyonası'na milli takımla gitmek. Burada daha evvelden Yusuf, Okay gibi, bu topraklardan yetişmiş yurt dışına gitmiş oyuncular gibi gelişimini tamamlandığında boyle bir hedefi olacağını duşunuyorum."
Goztepe cephesi
Goztepe Teknik Sorumlusu Ersan Parlatan ise iki devrede farklı Goztepe izlediklerini belirterek, "İlk devre sahaya hic istemediğimiz bir oyun yansıttık, oyuna ortak olamadık. Rakibin, topun peşinde koşan, hucum olarak varlık gosteremeyen Goztepe vardı. Soyunma odasında oyuncularımızla konuştuk, biz bu durumu kabul etmedik. İkinci yarı farklı Goztepe izledik." dedi.
İlk 45 dakikanın neden boyle gectiğini değerlendirmeleri gerektiğini ifade eden Parlatan, şunları soyledi:
"İkinci yarı bir şeyleri değiştirmek isteyen, tepki koyan, mucadele ortaya koyan, kendi oyunumuzu yansıtıp pozisyon uretmeye calışan Goztepe vardı. Oyuncularımızı kutluyorum. İkinci yarı istediğimiz futbol vardı. Ceza alanına girişimlerimiz, ortalarımız oldu. Etkili olmaya calıştık. Pozisyon anlamında zenginleştiremedik ama girişimlerimiz farklıydı. 1-2 pozisyonda şansımız olsa buradan farklı donebilirdik ancak netice elimiz boş donuyoruz. İkinci yarı iyiydik ama kendi aramızda konuşmalıyız. Fazla zamanımız yok. Cumartesi maca cıkacağız. En iyi şekilde hazırlanıp bu macı kazanmak istiyoruz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Selcuk Kılıc