Bayburt'ta, kentin tanıtımı kapsamında yapılacak calışmaların ele alındığı "Bayburt Turizm ve Destinasyon" tanıtım calışması duzenlendi.
İl Tarım ve Orman Mudurluğu Toplantı Salonunda Kultur ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Mudurluğu ve Turkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) bunyesinde Bayburt Valiliği ile İl Kultur ve Turizm Mudurluğu işbirliğinde yapılan toplantıda, tanıtım kapsamında yapılacak konular goruşuldu.
Toplantıda konuşan İl Kultur ve Turizm Muduru Bekir Kurtoğlu, Kultur ve Turizm Bakanlığınca ulkeye gelen nitelikli ziyaretci sayısını artırmak, Turkiye'nin dunya capındaki olumlu algısını guclendirmek ve turizmin on iki aya yayılmasını sağlamak amacıyla yurt dışında ve yurt icinde ceşitli tanıtım, reklam ve halkla ilişkiler faaliyetleri yurutulduğunu soyledi.
Bu kapsamda yurutulecek calışmaların kente değer katacağına inandığını belirten Kurtoğlu, şunları kaydetti:
"İlimizin turizm destinasyonlarının sahip olduğu yaşam tarzı ve sunduğu deneyimi seyahat edenlere aktarmak amacıyla, Go Turkey platformunun siz değerli turizm paydaşlarıyla İller ve Destinasyonlar Tanıtım Calışması kapsamında daha guncel ve samimi bir icerik akışına sahip olması hedeflenmektedir. Bu calışmaların ilimize, bolgemize ve ulkemize turizm alanında guc katacağına inanıyorum."
TGA İş, Etkinlik ve Turizm Urun Geliştirme Genel Mudur Yardımcısı Elif Balcı Fisunoğlu da tanıtım alanında yapılan calışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Naim Akgul, kaymakamlar, belediye başkanları ile ilgili kuruluşların temsilcileri katıldı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Beşir Kelleci