Kahramanmaraş'ta toplanan yaklaşık 300 bin mavi kapakla alınan 10 tekerlekli sandalye, ihtiyac sahiplerine hediye edildi.
Kentte mavi kapak toplama kampanyalarına onculuk eden Abdulkadir Gulmez'e, Genclik ve Spor İl Mudurluğu, Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler İl Mudurluğu ile İl Emniyet Mudurluğu de destek verdi.
Bu sayede toplanan yaklaşık 300 mavi kapakla temin edilen 10 tekerlekli sandalye Kahramanmaraş Genclik Merkezi'nde maske ve sosyal mesafe kuralları icerisinde duzenlenen programla, ihtiyac sahibi ailelere teslim edildi.
Her bir tekerlekli sandalyenin ustune bir şehidin isminin de yazıldığı etkinlikte, şehitler de anıldı.
Gecen ay oteldeki cinayet zanlısını gozaltına almaya giden ekibe silahla ateş acılması sonucu şehit olan polis memuru Barış Gol'un adının yer aldığı tekerlekli sandalyeyi ise Kahramanmaraş Emniyet Muduru Salim Cebeloğlu hak sahibine verdi.
"Toplamda 10 bin 230 tekerlekli sandalye vermiş olduk"
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Ocal, torende yaptığı konuşmada, iyiliği yaymanın ve iyiliği gorunur hale getirmenin onemli olduğunu vurgulayarak, "Ben bu calışmayı cok anlamlı buluyorum. Genclerimizin de iyiliği yaymasını ve gorunur kılmasını istiyorum." dedi.
Genclik ve Spor İl Muduru Cemil Boz da bu projenin bir hayır yarışı olduğunu aynı zaman da geri donuşum sağladığını ifade etti.
Kapakların toplanmasına onculuk eden Abdulkadir Gulmez ise 10 engellinin sevincine ortak olduklarını belirterek, "2012 yılından bu yana yuruttuğumuz calışma kapsamında toplamda 10 bin 230 tekerlekli sandalye vermiş olduk." ifadesini kullandı.
Turkiye Harp Malulu Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Yunus Karaman da şehitlerin ulkenin bolunmez butunluğu icin canlarını feda ettiklerini, onların isimlerini yaşatmak icin 2 yıldır kendilerinin de bu calışmayı desteklerini belirtti.
Programa, Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler İl Muduru Mutlu Kaya ve sandalyeleri teslim alan aileler katıldı.