Sosyal Market her ay yaptığı duzenli yardımlarla ihtiyac sahiplerinin yuzunu guldurmeye devam ediyor. Gıdadan giyime, temizlikten kişisel bakım urunlerine kadar her turlu ihtiyacını kolayca karşılama imkanı bulan vatandaşlar, ozellikle pandemi surecinde rahat bir nefes aldı.
Beyoğlu'nda ihtiyac sahiplerine yardım elini uzatmak amacıyla kurulan Beyoğlu Belediyesi Sosyal Market, yardımlarına 10 yılı aşkın suredir aralıksız devam ediyor. Bağışcılardan toplanan urunler depolarda ozenle muhafaza ediliyor. İhtiyac durumuna gore paketlenerek raflara yerleştirilen urunler vatandaşlara sunuluyor. Bir supermarket gibi hizmet veren Sosyal Market'in en onemli ozelliği ise burada para gecmiyor. İhtiyac sahipleri kendilerine verilen Sosyal Kart ile Sosyal Market'e gelerek ihtiyacı olan urunleri ucretsiz bir şekilde temin edebiliyor. Vatandaşların gıdadan giyime, temizlikten kişisel bakım urunlerine kadar her turlu ihtiyacını karşılayan Sosyal Market ile 4 bin 160 aileye (yaklaşık 20 bin kişi) her ay duzenli olarak yardım yapılıyor. Sosyal Market'i ziyaret ederek calışmaları yerinde inceleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, calışmaları yerinde inceledi.
SOSYAL MARKET İLE 4 BİN 210 AİLEYE HER AY DUZENLİ YARDIM YAPILIYOR
2010 yılından itibaren aralıksız hizmet veren Sosyal Marketten 4 bin 160 aile (yaklaşık 20 bin kişi) her ay duzenli olarak yardım alıyor. İhtiyac sahipleri kendilerine verilen sosyal kart ile gıdadan temizliğe, giyimden kişisel bakıma kadar tum ihtiyaclarını temin ediyor. Sosyal Markette yeni gelin adayları da unutulmadı. Sosyal Market'e bağış yapılan gelinlikler kuru temizlemede temizlenerek ihtiyac sahibi gelin adaylarının kullanımına sunuluyor. Sosyal Market ayrıca cocukların eğitim ve oğretim yılı başlangıcında kırtasiye ihtiyaclarını, her bayram oncesinde de (4 bin cocuğun) bayramlık giysisini karşılıyor.
PANDEMİ SURECİNDE DE VATANDAŞLARIN EN BUYUK DESTEKCİSİ OLDU
Covid-19 (Koronavirus) tedbirleri kapsamında sosyal mesafenin korunmasını amacıyla başlatılan Hazır Yardım Paketi uygulaması ile ihtiyac sahipleri yardımlarını kesintisiz olarak almaya devam etti. Salgın nedeniyle evlerinden cıkamayan yaşlı, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan ihtiyac sahiplerinin yardım paketleri ise market gorevlileri tarafından evlerine kadar goturulerek teslim ediliyor. Calışmalar kapsamında pandemi doneminde yaklaşık 110 bin kişiye yardım yapıldı. 9 bin aileye (40 bin kişi) gıda paketi gonderildi. 3 bin aileye (15 bin kişi) giysi yardımı yapıldı. Her gun ortalama bin 600 kişiye sıcak yemek verildi. 150 aileye eşya, medikal malzeme, tekerlekli sandalye, yakacak (komur) yardımı yapıldı. Ayrıca, Hoş Geldin Bebek Projesi ile de son 1,5 yıllık donemde yeni doğan yaklaşık 1350 bebeğe ve ailesine hediye gonderildi.