İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, Boğazici Universitesindeki protestoya ilişkin, "Turk polisi kanunun gereğini yerine getirmiştir. 12 Eylul donemine atıf yapanlara soyluyorum; demokrasi, hukuk ve insan hakları konusundaki siciliniz kapkaradır." ifadelerini kullandı.
Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, universiteye girmeye calışan Boğazicili olmayan, terorle iltisaklı, illegal gruplara izin vermeyen Turk polisinin doğru yaptığını belirtti.
Şiddet sonucu Boğazici Universitesinin kapısının kırıldığını vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:
"Polisimiz, kırılan kapıyı guvenlik icin plastik malzemelerle tutturdu. İkinci kez yine vandallıkla kapıları kırdılar. Ozel guvenlikcilerin kelepcesi ile polisimiz, yine kapıları birbirine tutturdu. Bunu eleştirenlere soruyorum, ne yapılsaydı yani? Terorle irtibatlı illegal grupların universiteye girmesine izin mi verilseydi? Polise 'katil' diyenlere goz yumulup 'buyurun gecin mi' denseydi? Teror orgutu marşı okuyanlara universite, teslim mi edilseydi? veya 'Durun lutfen, kapı tamircisi veya cilingir cağıralım' mı denilseydi?
Turk polisi kanunun gereğini yerine getirmiştir. 12 Eylul donemine atıf yapanlara soyluyorum; demokrasi, hukuk ve insan hakları konusundaki siciliniz kapkaradır. İşi gucu bırakıp ipliğinizi pazara cıkarırız. Ancak milletimize sorumluluğumuz ve yapılacak işimiz var. Devlet olarak, aziz milletimizin desteği ve kanunun verdiği yetki ile kamu duzeni ve guvenini, huzurumuzu bozmaya calışanlara musamaha gosteremeyiz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammed Boztepe