Boğazici Universitesi oğrencilerinin, eski AK Parti milletvekili aday adayı Prof. Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı kararıyla universiteye rektor olarak atanmasının ardından başlattığı protestolar ucuncu gununde de suruyor. Eylemler surerken Melih Bulu oğrencilerle konuşmak icin eylemin surduğu Guney Meydan'da rektorluk binasının onune cıkarak Boğazici Universitesi oğrencilerinin soruları yanıtladı. Oğrencilerin arasına inen Bulu, "kayyum rektor istemiyoruz" sloganlarıyla karşılandı.
[h=3]"KURALLAR KAPSAMINDA ATANMIŞ BİRİYİM"[/h]Bulu, oğrencilerin "Yarın aynı yontemle siz gorevden alınsanız biz yine sizin de arkanızda olurduk. Ama sizce bu yontem doğru mu? Şahsi fikrinizi soruyorum." sorusuna "Ben yonetim organizasyon masterı yaptım" diyerek şu yanıtı verdi: "Elimizdekilerle en iyi ne yapacağımıza bakalım. Meclisin yetki alanına giren kanunlarla ilgili bir şeyiniz varsa, ki gorduğum kadarıyla hepiniz gayet iyisiniz. Var olan sistemde kurallar kapsamında atanmış bir kişiyim."
Secim istediğini soyleyen oğrencilere "Burada muhatabınız ben değilim" dedi.
[h=3]"BEN DE SİZİN YERİNİZDE OLSAM MEYDANA İNERDİM"[/h]"Ben de sizin yerinizde olsam meydana iner ve taleplerimi yapardım. Biz ODTU'de bircok şeyi değiştirdik." diyen Bulu'ya "Biz de değiştireceğiz, istifa edin hep beraber değiştirelim" yanıtını verdiler.
[h=3]"POLİS NE ZAMAN GİDECEK HOCAM?"[/h]Bulu ile oğrenciler arasında polisin okuldan ne zaman cekileceğiyle ilgili şu diyalog yaşandı:
-Polis ne zaman gidecek hocam?
- Benim babamın 10 bin tane kitabı vardı. Hepsi cok değerliydi. Benim baban Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakultesi'nde…
- Hocam polis ne zaman gidecek?
- Bir gun bir şekilde Ankara Universitesi'ndeki olaylar esnasında dışarıdan gelen bir grup babamın odasına daldı. En ufak bir risk varsa bizim burayı korumamız lazım.
- Şu an oyle bir risk yok ki hocam. Siz gelene kadar burada bir tane polis yoktu. Burada kac yuz kişiyiz, hicbir yere ve kimseye zarar vermiyoruz.
- Siz cunku Boğazicilisiniz. Demokratik ortamlarda konuşmayı biliyorsunuz.
- Net bir cevap istiyoruz hocam, polis ne zaman gidecek? Zırhlı araclar kapıda, helikopterler dolanıyor.
- Bizim kampusumuze dışarıdan gelen tehdit ve riskler kaybolduğunda kampusun korunması icin de bir gereklilik kalmayacak. O kapı neden kırıldı?
- Polis gelmeseydi o kapı da kırılmazdı. Polis geldikten sonra kırıldı.
[h=3]"SECİMİ SAVUNUYORUM"[/h] Daha sonra Bulu'ya rektorluk secimlerini savunup savunmadığı soruldu. Bulu şu yanıtı verdi:
"Universitelerin belli başlı iyi universitelere baktığında hicbirinde secimle rektor ataması yok."
Oğrenciler "Hocam net bir cevap verin, secimi savunuyor musunuz, savunmuyor musunuz?" diye tekrar sorunca "Secimi savunuyorum." dedi:
"Bu ulkede ve dunyanın bircok yerinde rektorler atanır. Boğazici Universitesi ulkenin kanunlarıyla yonetilir. Nasıl secilmesi gerektiğine dair fikirleriniz varsa siyasete gireceksiniz. Ya da sizin gibi duşunen siyasetcilere partilere oy vereceksiniz."