ESKİ EMNİYET MUDURLERİNİN KOMŞUSU KONUŞTU: BİZİ KANDIRDI
Ankara'nın Sincan ilcesinde polis baskınında yakalanan FETO firarisi eski 1'nci sınıf emniyet mudurleri Ali Dikici ve İbrahim Erbaba'nın, emniyetteki sorgusu suruyor. Baskın sırasında 4'uncu kat balkonundan asma ağacın dallarına tutunarak kacmaya calışan İbrahim Erbaba'nın, alt kattaki komşusunun balkonuna duştuğu ortaya cıktı. Alt katta oturan Yahya Erim, DHA'ya yaptığı acıklamada, 20 yıldır binada oturduğunu, yakalananların ise 2,5-3 aydır binada yaşadığını belirtti. Yahya Erim, İbrahim Erbaba'nın kacmaya calışırken balkonuna duştuğunu anlatarak, şoyle dedi:
"Sabah saatlerinde eşim balkondan birisinin girdiğini gorerek bağırdı. Kacan kişiyi mutfakta yakaladım. Bana 'iceride oturalım' dedi, 'olmaz, sen kimsin' dedim. 'Ust komşunum' dedi. Eşim kahvaltı hazırlamıştı, bıcak vardı bıcağı elime aldım. Nefes zor alıyordu, bir su icirdim. 'Asma ağacını budamak icin cıktım balkondan duştum' diye kandırdı bizi. Oturdu, sorguya cektim. 'Sen FETO'cu musun, neyin nesisin?' diye sordum. 'Kırşehirliyim, eşimden ayrıldım eniştemle kalıyorum' dedi. O arada yukarıdan sesler geliyordu. 'Ustten sesler geliyor, sen sağlam bir ayak değilsin' dedim. O da 'evde kim var' diye sordu. O arada eşim dış kapıyı actı, 'bir bakalım ağabey' dedi. O sırada dış kapıya cıkınca ayağında corapla koştu. Meğerse usttekiler emniyet gucleriymiş. Benim oğlum da yardım etti, aşağıda bir yerde yakalamışlar."Erim ayrıca, hafta sonları sokağa cıkma yasağı olduğu gunlerde ise evden cocuk seslerinin geldiğini; ancak evde yaşayanları gormediklerini ifade etti.Pelin UZEK KILIC-Onur Can KANKAL/ANKARA,