Gaziantep'te, askıda tablet kampanyası kapsamında temin edilen 68 bin 540 tablet oğrencilere dağıtıldı.
Buyukşehir Belediyesinden yapılan yazılı acıklamaya gore, Milli Eğitim Bakanlığı onculuğunde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Buyukşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi ve Organize Sanayi Bolgesi'nin finansal iş birliğinde, askıda tablet kampanyası kapsamında binlerce tablet temin edildi.

Acıklamada değerlendirmelerine yer verilen Gaziantep Buyukşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 20 bin tableti kendilerinin temin ettiğini, cevre 7 ilcede dağıtıma başladıklarını belirtti.
Oğrenciler icin fırsat eşitliğini sağlamaya calıştıklarını ifade eden Şahin, "Tabletim olmadığı icin dersimi calışamadım', 'eğitimde tabletim olmadığı icin fırsat eşitliği yakalayamadım', 'istediğim puanı alamadım' gibi bizleri uzecek bahanelerin oluşmasının onune gectik. Soz konusu cocuksa paraya pula bakmıyoruz. Allah da bereketini bizlere veriyor. Bu zor şartlarda onemli bir butce ile cocuklarımıza yardımlarımızı gercekleştiriyoruz." acıklamasında bulundu.
Gaziantep Valisi Davut Gul de kentte 68 bin 540 tablet dağıtıldığını belirterek şunları kaydetti:
"Turkiye geneli duşunulduğunde Gaziantep'te gercekleştirilen tablet yardımıyla buradaki oğrencilere 5,5 kat civarında daha fazla tablet konusunda destek olunduğu sonucu ortaya cıkıyor. 'Bana gelmedi, tablet bize verilmedi' denilebilir. Doğrudur bir dizi insana tabletler ulaşmayabilir. Ancak tablet dağıtım kriterlerine gore en ihtiyaclı aileler belirlenip tabletlerin dağıtımı gercekleştiriliyor. Objektif kıstaslar baz alınarak oğrencilerimiz belirleniyor. Bir tablet bir oğrencinin hayatında onemli değişiklikleri beraberinde getirecektir. Belediyeler ile yarım saat icinde bu iş birliğinin kararı verildi. Ceşitli tablet seceneklerinden yola cıkılarak ortalamanın ustunde kalitesi olan tabletler dağıtıma cıkarıldı. Kendi cocuğumuza hangi tableti alıyorsak oğrencilerimiz icin de hassasiyetimizi koruyarak aynı kalitede ve kullanışta tabletler almaya gayret gosterdik."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Feride Pelin İnal