Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti’nin yerli elektrikli otomobil ureticisi GUNSEL, tek şarjla 350 km menzile sahip B9 model aracını gectiğimiz gectiğimiz yılın ilk aylarında gorucuye cıkarmıştı. Şirket, hem yuzde yuz elektrikli B9 modelin hem de uzerinde calıştıkları elektrikli SUV model otomobilin uretim kapasitesini artırmak icin yeni iş arkadaşları arıyor.
GUNSEL, Lefkoşa’da bulunan fabrikalarda gorev almak uzere muhendisten kalıp ustasına kadar bircok kişiyi bunyesine dahil etmek istiyor. Yeni iş arkadaşlarıyla birlikte marka, uretim kapasitesini 2025 yılında 30 bin araca cıkarmayı hedefliyor.
[h=2]GUNSEL, toplamda 100 yeni personeli bunyesine katacak[/h]

KKTC merkezli otomobil ureticisi GUNSEL, ilk otomobilleri B9’u tanıtarak, arac ile ilgili detaylı bilgileri paylaşmıştı. 140 kW gucunde olan B9, tek şarjla 350 km menzile sahip ve 100 km hıza 8 saniyede cıkabilen guclu bir arac olarak piyasa sunuldu. GUNSEL, markanın bir sonraki hedefinin J9 adlı SUV model bir arac olacağını dile getirdi. J9’un konsept tasarımı, gectiğimiz aylarda gercekleşen MUSİAD Expo 2020 adlı fuarda tanıtılmıştı.
GUNSEL, fabrikada calışmak uzere toplamda 100 personeli yetiştirmek uzere bunyesine katacak. Markanın acmış olduğu ilanlarda kalıp ustası, montaj elemanı, makine operatoru, kablaj işcisi, lojistik operatoru, kalıphane elemanı, CNC operatoru, plastik enjeksiyon kalıp bakım ve makine operatoru gibi bircok acık pozisyon bulunuyor.
Otomobil ureticisi, 2025 yılında calışan personel sayısını 1000’e, uretim kapasitesini de 30 bin araca cıkarmayı hedeflediğini dile getirdi. GUNSEL Yonetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Gunsel, markanın bunyesine dahil olacak personellerin yetiştirileceğini ve otomotiv endustrisine kazandırlacağını belirtti. Başkan, konuyla ilgili şu acıklamalarda bulundu; “Ozellikle uretim hattında calışacak, meslek lisesi cıkışlı ara eleman ihtiyacı her gecen gun artmaya devam edecek. GUNSEL olarak en onemli onceliklerimizden biri de otomotiv endustrisinin ihtiyac duyduğu kalifiye ara eleman ihtiyacını karşılayacak bir ekol yaratmak.”