ANTALYA'nın Finike ilcesinde, kız cocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.'nin (10), cinsel istismara uğramasına ilişkin yurutulen soruşturma kapsamında tutuklanan anne Merve A. ile uvey baba Rahmi A., yargılandıkları Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nce, ucuncu duruşmada tahliye edildi.
Gecen yıl haziran ayında, Balıkesir'de savcılığa giden babaanne G.S., o donem 6 ve 9 yaşında olan iki torununun cinsel istismara uğradığı iddiasıyla, eski gelini Merve A., kocası Rahmi A. ile gelininin erkek arkadaşlarından şikayetci oldu. Savcılık, babaannelerinin yanında olan, istismara uğradığı one surulen ana sınıfı oğrencisi G.E.G. ile ağabeyi İ.E.G.'nin, Cocuk İzlem Merkezi'nde ifadesine başvurdu.

İfadesinde anne ve babasının ayrıldığını soyleyen G.E.G., annesi Merve A.'nın Rahmi A. ile evlendiğini, ancak F., A., M. ve M. adlı erkeklerle de ilişkisi olduğunu soyleyerek, gecen yıl uvey babası Rahmi A. ile isimleri F., A. ve M. olan kişilerin kendisine istismarda bulunduğunu anlattı. G.E.G.'nin, başından gecen olaylarla ilgili annesi Merve A., uvey babası Rahmi A. ve dayısı S.'den şikayetci olduğunu ve ağabeyiyle kendisine cok acı cektirdiklerini anlattığı oğrenildi. G.E.G., anneanne F.G. ile dayısı S. C.G.'nin de kendisini cok dovduğunu sozlerine ekledi.Savcıya ifade veren ağabey İ.E.G. ise anneannesinin Finike'deki evinde kaldığı 7-8 aylık surecte oklava ve şarj kablolarıyla dovulduğunu soyledi. İ.E.G., uvey baba Rahmi A., M. ve dayısı S.'nin kendisinin ozel bolgelerine dokunduğunu soyledi.İSTİSMARI RESİMLE ANLATTILARKucuk kız ve ağabeyi, başlarına gelenleri, deftere yaptıkları cizimlerle de anlatmaya calıştı. Bu resimler de soruşturma dosyasına girdi.'DOLDURUŞA GELEREK YALAN BEYANDA BULUNDUKLARINI DUŞUNUYORUM'Yurutulen soruşturma kapsamında anne Merve A. ile uvey baba Rahmi A. tutuklanırken, olaya ilişkin davanın ucuncu duruşması dun Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde goruldu. Duruşmaya anne Merve A. ve uvey baba Rahmi A. tutuklu bulundukları Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan SEGBİS vasıtasıyla katılırken, suca suruklenen cocuk sıfatıyla tutuksuz yargılanan dayı S.C.G. ile tarafların avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Merve A., ifadesinde, "Cocuklarımın dolduruşa gelerek yalan beyanda bulunduklarını duşunuyorum. Suclamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum" dedi. Rahmi A. da "Cocuklara biz bir şey yapmadık. Suclamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Bu aşamada tahliyemi ve beraatımı istiyorum" diye konuştu.İfadelerinin ardından mahkeme heyeti sanıklar Merve A. ve Rahmi A.'nın yurt dışına cıkış yasağı şartıyla adli kontrolle serbest bırakılmasına hukmederek, duruşmayı erteledi.'COCUKLARIN CANINDAN ENDİŞE EDİYORUZ'UCİM Saadet Oğretmen Cocuk İstismarı ile Mucadele Derneği Turkiye Hukuk Koordinatoru avukat Gulşah Ekin Taş, duruşma sonrası acıklama yaptı. Taş, "Biz bugun cok heyecanlı, umutlu geldik, fakat bugunku yargılamanın sonunda sozde oz anne ve uvey babaya tahliye kararı cıktı. Tahliye kararı hukuka hicbir şekilde uygun değildir. Bu cocukların olmesi mi gerekiyor adaletin doğru olması icin. Biz bu cocukların arkasından yas mı tutacağız? Bu cocukların sonuna kadar soz veriyoruz davalarının takipcisi olacağız. 'Adalet mulkun temelidir' yazısını hepimiz bugun gercekleştirmeyi duşunuyorduk fakat olmadı. İnşallah bir sonraki celse umutluyuz ki adil bir karar cıksın" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Mehmet AKIN