ANKARA Şehir Hastanesi Basın İletişim Sorumlusu Ozcan Sayın, 12 gunu hastanede 20 gun suren tedaviyle koronavirusu yendi. Sayın, olumden donduğunu belirterek, "Eşimle helalleştiğimi hatırlıyorum. Hatırladığım kadarıyla kendime geldim, başımı kaldırdım, eşimi cağırttım yanıma ve 'Hakkını helal et' dedim. Hatta 'Cocuklar sana emanet' diyemeden kafam duşmuştu" dedi.
Ankara Şehir Hastanesi Basın İletişim Sorumlusu Ozcan Sayın, gazetecilerden gelen haber taleplerini karşılamak adına Mart ayından itibaren Covid-19 yoğun bakım servisindeki haber cekimlerinde muhabirlere eşlik etti. Sayın, gecen Kasım ayında yine Covid-19 Yoğun Bakımına girdiği sırada koronaviruse yakalandı. Test sonucu negatif cıkan; ancak şikayetleri gecmeyince cekilen tomografide hastalık tespit edilen Sayın, tedaviye alındı. Sayın, 12 gunu hastanede olmak uzere 20 gun suren tedaviyle hastalığı yenerek gorevine dondu.

'OLUMDEN DONDUM'Sayın, olumden donduğunu belirterek, "12 gun hic kendimde değildim. Yoğun bakımda kalmadım; ama serviste ciddi bir şekilde solunum cihazına bağlı kaldım. O gecen 12 gune dair cok az şey hatırlıyorum. Mesela eşimle helalleştiğimi hatırlıyorum. Hatırladığım kadarıyla kendime geldim, başımı kaldırdım, eşimi cağırttım yanıma ve 'Hakkını helal et' dedim. Hatta 'Cocuklar sana emanet' diyemeden kafam duşmuştu. Onu hatırlıyorum. Eşime de beni tekrardan hayata dondurduğu icin cok teşekkur ederim. O surec benim icin ciddi bir kayıptı. Cok ağır gecirdim. Olumden dondum diyebilirim. İnsan başına gelince fark ediyor. 'Bize bir şey olmaz' deniyor; ama duştuğu zaman da hakikaten cok zorluyor. 12 gunum kayıp benim, hatırlamıyorum. Hastane personelimize, Koordinator Başhekimimiz Dr. Aziz Ahmet Surel ve başhekim yardımcımız Bulent Gungor'e cok teşekkur ediyorum" ifadelerini kullandı.Ankara Şehir Hastanesi İc Hastalıkları Kliniği İdari Eğitim Sorumlusu Doc. Dr. İhsan Ateş ise Ozcan Sayın'ın hastanede yatan ve en ağır takip edilen koronavirus hastalarından olduğunu kaydetti.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Kaan ULU