Diyarbakır annelerinin, dağa kacırılan cocukları icin HDP İl Başkanlığı binası onundeki evlat nobetine, Kars'tan gelen bir aile daha katıldı.
Cocuklarının dağa kacırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylul 2019'da başlattığı oturma eylemi, 492. gununde suruyor.

İstanbul'dan, 16 yaşında kandırılarak dağa kacırılan kardeşi Hakan icin Kars'ın Kağızman ilcesinden gelen ağabey Zeki Parlak, oturma eylemine dahil oldu.
Parlak, gazetecilere yaptığı acıklamada, kardeşinin İstanbul'da inşaatta calışırken kandırılarak dağa kacırıldığını soyledi.
Kardeşinden haber alamadıklarını belirten Parlak, annesinin rahatsız olmasından dolayı eyleme kendisinin katıldığını bildirdi.
Kardeşine, guvenlik guclerine katılması cağrısında bulunan Parlak, "Daha once eyleme katılmayı cok istiyordum ama imkanlarım el vermiyordu. Bugun nasip oldu, geldim. Kardeşimin gelip teslim olmasını istiyorum. Kardeşimi HDP ve PKK'dan istiyorum. Kardeşim daha cocuktu. 16 yaşında kandırılarak dağa gonderildi." dedi.
Eylemi sonuna kadar surdureceğini ifade eden Parlak, "Annelerimizle birlikte olmaya calışacağım. Kardeşim beni duyabiliyorsa gorebiliyorsa, bir an once gelip adalete teslim olmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ahmet Kaplan