Turkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) ile Kafkas Universitesi arasında universitenin ihtiyac duyacağı gıda ve tarımsal girdi urunlerinin tedariki ile tarımsal uretim ve eğitime yonelik iş birliği protokolu imzalandı.
Tarım Kredi'den yapılan yazılı acıklamaya gore, Kafkas Universitesi Rektorluğu'ndeki imza torenine, Rektor Prof. Dr. Husnu Kapu, Tarım Kredi Genel Muduru Fahrettin Poyraz ile her iki kurumun yoneticileri katıldı.
Tarım Kredi Genel Muduru Poyraz, buradaki konuşmasında, protokolle sektor ve universiteyi buluşturduklarını belirterek, yakın zamanda başka bolgelerdeki universitelerle de benzer iş birliği protokolleri imzaladıklarını ifade etti.
Ureticiler icin pazar oluşturma hedefini gercekleştirirken, universitede okuyan genclerin de yerli ve kaliteli gıda urunleriyle buluşmasını sağladıklarını vurgulayan Poyraz, şunları kaydetti:
"Yore ciftcisinin kullanımına sunacağımız Ar-Ge calışmalarımız da olacak. Kafkas Universitesi, tarımsal faaliyetler noktasında hem teorik hem de pratik bilgi ve beceriye sahip deneyimli universitelerimizden biri. Biz sahada olduğumuz icin ureticilerimizden gelen taleplerle ilgili yapılması gerekenler noktasında da bilgi birikimine ihtiyacımız var. Bu anlamda kendi calışan personelimizin eğitimi başta olmak uzere, ciftcilerimizin yaygın eğitimlerine kadar Kafkas Universitesi ile iş birliği protokolunun ulkemiz acısından da onemli olduğunu duşunuyorum."
Tarım Kredi'nin, ciftcilerin tarımsal girdi ihtiyacını karşılamanın yanında, ureticilerin pazarla aracısız şekilde buluşmasını da sağladığına dikkati ceken Poyraz, hacmi gunden gune artan kurumsal satış faaliyetleri cercevesinde Milli Savunma Bakanlığı, Vakıflar Genel Mudurluğu, Kredi Yurtlar Kurumu, bakanlıkların il teşkilatları, belediyeler, universiteler, cezaevleri gibi ulke genelindeki yaklaşık 1500 kurumun gıda ve tarımsal girdi ihtiyacını karşıladıklarını bildirdi.
Başta Ege, Anadolu, Ankara, Selcuk ve Cukurova olmak uzere 33 universite ile gıda urunu ve tarımsal girdi tedarikinin yanı sıra tarımsal uretime yonelik projelerde iş birliği yaptıklarını belirten Poyraz, "Bu cercevede Kafkas Universitesi ile de bir iş birliği protokolu imzaladık. İmzalanan bu protokol cercevesinde universitenin ihtiyac duyacağı gıda ve tarımsal girdi urunlerini Tarım Kredi kalitesiyle karşılayacağız. Aslında protokolle her iki kurumun imkanları belli olcude bir araya getirilerek ciftcilerimize ve ulkemize sunulmuş oluyor." ifadelerini kullandı.
"Ciftcilere ve ulke tarımına fayda sağlamayı hedefliyoruz"
Rektor Prof. Dr. Husnu Kapu da Turkiye'nin en buyuk ciftci ailesi Tarım Kredi ile girdi tedariki, tarımsal uretim ve eğitime yonelik iş birliği yapacaklarını, protokolun her iki kurum arasında Ar-Ge, seminer, eğitim ve sertifika programlarıyla teknoloji desteğini kapsadığını bildirdi.
Universitenin bilimsel calışmaları ve Tarım Kredi'nin saha tecrubesini bir araya getirerek ciftcilere ve ulke tarımına fayda sağlamayı hedeflediklerini belirten Kapu, universitenin bilgi birikimini pratiğe aktarmak acısından Ar-Ge calışmaları, eğitim programları, seminerler anlamında da iş birliğini onemsediklerini ifade etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Deniz Cicek Palabıyık