Kocaeli'nin Golcuk ilcesinde luks villada birlikte alkol aldığı iş adamını oğluyla yatağında yatarken silahla vurarak olduren cinayet zanlısı yargılandığı davadaki savunmasında, "Maktul, Turkiye'deki en buyuk uyuşturucu kacakcılığının başıydı" dedi.
Olay, 16 Haziran 2020 tarihinde Kocaeli'nin Golcuk ilcesi Halıdere Yeni Mahallesi 2122 Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgilere gore, inşaat işi ile uğraşan Celebi Aydaş (47), sokak uzerinde bulunan luks villasında cezaevinden firar ederek kendisiyle kalan F.O. (39) isimli arkadaşı ile akşam saatlerinde alkol almaya başladı. Fatih O., alkol aldıkları sırada tartıştığı Aydaş'ı daha sonra kucuk oğlu B.A. ile uyuduğu sırada sırtından vurarak oldurdu. Olayın ardından kacan Fatih O., calıntı aracla Canakkale Lapseki'de polis ekiplerince yakalanarak gozaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde olay gecesini anlatan Fatih O.'nun olay gecesi Aydaş ile birlikte alkol alırken, siyasi sebeple tartışmaya başladığını ve Aydaş'ı teror orgutu propagandası yaptığı icin oldurduğunu soylediği oğrenildi.

"Turkiye'deki en buyuk uyuşturucu kacakcılığının başıydı"
Kasten oldurme sucundan yargılanan Fatih O. Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde acılan dava gorulmeye devam edildi. Sanık ve avukatlar salonda hazır bulundu. Duruşma sanık Fatih O. 'nun savunması ile başladı. Ailesinin can guvenliği yuzunden daha once sorulara cevap veremediğini iddia eden Fatih O., "Elazığ'dan Kocaeli'ne naklimi istiyorum. Ben bazı şeylere burada acıklık getirmek istiyorum. Daha once bana sorduğunuz sorulara ailemin can guvenliği nedeniyle cevap veremedim. Bu yuzden de ailemin adresini değiştirmesini bekledim. Maktul Celebi Aktaş Turkiye'deki en buyuk uyuşturucu kacakcılığının başıydı. Maktulun ailesi PKK ile iş birliği icerisindedir. Hatta maktulun kardeşi PKK'dan hukum giymiştir. Bizim maktulle tartışmalarımız siyasi nedenlerden oldu. Asla planlı bir cinayet değildir. Boyle bir soylemi kabul etmiyorum" dedi.
Duruşma ileri bir tarihe ertelendi
Mahkeme heyeti kasten oldurme sucundan yargılanan Fatih O.'nun tutukluluk halinin devamına karar vererek, cinayet zanlısının cezai ehliyetinin tespitinin yapılmasını talep etti. Heyet, sanığın bizzat duruşmaya katılmasının sağlanması icin Kocaeli'ne naklini istedi. - KOCAELİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı