BURSA'da nefen darlığı cekmesi uzerine gittiği hastanede koronavirus şuphesiyle tedaviye alınan Hasan Dursun Akduman'ın (65), akciğerinde ceviz olduğu ortaya cıktı. Ceviz, ameliyatla alınırken Akduman, "Oksurunce cıkar diye duşundum ama cıkmadı" dedi.Hasan Dursun Akduman, kolesterol seviyesini duzenlemesi ve kalp krizi riskini azaltması icin kahvaltıdan once cevizli su icti. Kısa sure sonra nefes darlığı cekmeye başlayan Akduman, Bursa Şehir Hastanesi'ne başvurdu. Koronavirus şuphesiyle hastaneye yatırılan Akduman'ın yapılan Covid-19 testi negatif cıktı. Kendi isteğiyle hastaneden taburcu olan Akduman, ozel hastanede bronkoskopi yaptırdı. Akduman'ın sol akciğerinde suyla ictiği yarım cevizin sol akciğerine gittiği saptandı. Ceviz, yapılan operasyonla akciğerden cıkarıldı. Akduman, aynı gun taburcu edilerek evine gonderildi. Cevizin cıkarıldığı operasyon ise kamerayla kaydı alındı.
'OKSURUNCE CIKAR DİYE DUŞUNDUM'Nefes darlığı şikayeti olduğu icin Bursa Şehir Hastanesi'nde koronavirus servisine kaldırıldığını soyleyen Akduman, "Sabah kahvaltısında ceviz suyu iciyordum. Suyu icerken ceviz boğazıma kactı. Kahvaltı yaptıktan sonra hırıltı başladı. Cevizin nefes boruma kactığını anladım. Oksurunce cıkar diye duşunmuştum ama cıkmadı. Torunum hemşire olduğu icin kendisini aradım. Hastaneye gittik. Ciğerlerimde buzlanma olduğunu soyleyip, koronavirus testine gonderdiler. Yatışımı yaptılar. Testimin negatif cıktığını ama bir kac gun hastanede kalmam gerektiğini soylediler. Daha sonra ozel bir hastaneye gittim. Orada ciğerlerimde ceviz olduğu tespit edildi. Ceviz cıkarıldıktan sonra normale dondum. Şu anda sağlık durumum iyi" dedi. 'UYGUN EKİPMANLARLA CEVİZİ CIKARDIK'Goğus Hastalıkları Uzmanı Arzu Ertem Cengiz de "Hasta bize nefes darlığı şikayetiyle başvurdu. Biz de koronavirus acısından değerlendirmelerimizi yaptık ama herhangi bir bulguya rastlayamadık. Hastanın hikayesini derinleştirince, suyun icine koyduğu cevizin akciğere kacabileceğini duşunduk ve bronkoskopi işlemi yaptık. Sol akciğeri tıkayan cevizi gorduk. Uygun ekipmanlarla cevizi cıkararak hastayı rahatlattık. Sonrasında hasta iki gun kadar antibiyotik tedavisi aldı. Belirgin olarak rahatladı. Hasta iyi bir şekilde taburcu edilerek evine gonderildi" diye konuştu.'BİZİM İCİN İLK OLDU'Yaptığı operasyonla cevizi tek parca halinde akciğerden cıkardığını belirten Gastroenteroloji Uzmanı İrfan Uruc ise, "Endoskopik olarak mideden ceşitli şeyler cıkarıyorduk ama akciğerde boylesine ilginc bir şey cıkarmak bizler icin ilk oldu. Yabancı cismi gorunce oradan cıkarmamız gerekiyor. Bırakma şansımız yok. Normalde mide balonu cıkarırken kullandığımız kancalı malzemenin bu hasta icin uygun olabileceğini duşunduk. Kıskac gibi tutarak cevizi tam parca halinde dışarıya alma imkanımız oldu. Ekip olarak cok mutlu olduk. Bunu yapamamış olsak belki hastanın hayatına mal olabilirdi. Hep birlikte boyle bir iş cıkardık. Mutluyuz, hastamız adına da sevincliyiz" dedi.
- Bursa