17 yaşındaki Dilara Yucel: Boksu tum kadınlara tavsiye ederim
Antrenor Celal Olucak: Azmiyle olimpiyatlara kadar gideceğini gosterdi

Hakan TURKTAN-Caner AKSU/ESKİŞEHİR, - ESKİŞEHİR'de fazla kilolarından kurtulmak icin boksa başlayan 17 yaşındaki Dilara Yucel, kısa surede lisans alarak profesyonel maclara cıkmaya başladı. Boksun hayatını tamamen değiştirdiğini ifade eden Yucel, "Boksa kilo vermek icin başladım. Dovuşeceğimi hic tahmin etmiyordum, şimdi olimpiyatlara katılarak Turkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum" dedi.Avusturya'da doğan Dilara Yucel, 2 yıl once fazla kilolarından kurtulmak icin amator olarak boksa başladı. Gecen yıl ailesiyle birlikte memleketi Eskişehir'e donen Dilara, antrenor Celal Olucak ile birlikte calışmalarını surdurup kısa surede lisanslı sporcu oldu. Bugune kadar 69 kiloda cıktığı 3 profesyonel macın ikisini nakavtla diğerini ise puanla kazanan Dilara Yucel, boksla birlikte hayatının tamamen değiştiğini soyledi. Avusturya'da yaşadığı donemde 80 kilo olduğunu ve fazla kilolarından kurtulmak icin boksa başladığını anlatan Dilara, "Boksa kilo vermek icin başladım. Dovuşeceğimi hic tahmin etmiyordum. Boksa başladığımdan itibaren hayatım tamamen değişti, arkadaş cevrem değişti. Ailem ilk gunden beri benim yanımdaydı, hala da yanımdalar. Maclara cıktığımda gayet sakinimdir. Hicbir şekilde heyecan yapmam, macıma odaklanırım. Diğer arkadaşlarım genellikle heyecanlı oluyorlar. O yuzden de avantajlı olduğumu duşunuyorum" dedi.Hedefinin once Turkiye şampiyonluğu ardından ise olimpiyatlara katılarak Turkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirten Dilara Yucel, "Boks yapmaya Avusturya'da başladım. 2 yıl kadar orada yaptım. Daha sonra Eskişehir'e geldim ve Celal hocam ile antrenmanlarımıza başladık. 5 aylık boksorken ilk Turkiye Şampiyonası'na cıktım. İlk macımı kazandım ama diğer macımı kaybettim. O gunden beri kurduğum tek hayal var. Boksta en iyi yerlere gelebilmek, olimpiyatlarda ulkemi en iyi şekilde temsil edebilmek ve profesyonel noktada da en yukseğe gelebilmek. Şimdiye kadar hep hayallerim sayesinde ayakta durdum. Onları duşundukce gucleniyorum. Asla pes etmedim, o gunden bu yana hic ara vermedim. Daha once amator olarak dovuştum. Şu anda profesyonel dovuşuyorum" şeklinde konuştu."TUM KADINLARA TAVSİYE EDERİM"Tum kadınlara boks yapmalarını tavsiye eden genc sporcu, şunları soyledi: "13 Şubat'taki dorduncu profesyonel macım icin hazırlanıyorum. Daha sonra Turkiye Şampiyonası'nda dovuşeceğim. Kendimi fiziksel ve psikolojik olarak hazır hissediyorum. Cıkıp en iyi şekilde dovuşeceğime inanıyorum. Bir gun icerisinde 3-4 saat suren sabah ve akşam idmanı yapıyoruz. Tum kadınlara boksa başlamalarını tavsiye ederim. Gercekten bir kadın olarak icinize cok guzel bir oz guven hissi geliyor. Kendinizi cok emin hissediyorsunuz. Hicbir şey icin gec değil. Hayal kursunlar ve kurdukları hayali başarmak icin ellerinden geleni yapıp, savaşsınlar. Ben oyle yaptım, oyle devam ediyorum.""AZMİYLE OLİMPİYATLARA KADAR GİDECEĞİNİ GOSTERDİ"Antrenor Celal Olucak ise sporcusu Dilara Yucel'in azmiyle olimpiyatlara kadar gidebileceğini gosterdiğini kaydetti. Profesyonel boksun dayanıklılık ve kuvvet gerektiren bir branş olduğunu vurgulayan Olucak, "Dilara, azmiyle olimpiyata kadara gideceğini, ulkemizi, milli takımı ve bayrağımızı olimpiyatlarda cok rahat temsil edeceğini bana gosterdi. Profesyonel boks, dayanıklılık ve kuvvet gerektiren bir branş. Dilara bana profesyonel dovuşebileceğini soyledi. Ekim ayında ilk macımızı yaptık. Kasım ve Aralık'ta da 2 mac yaptık. İkisini nakavtla bitirdi, son macı puanla aldı. İnşallah 4'uncu macını da Şubat ayında Ukrayna'daki buyuk dovuş galasında yapacak. O galada dovuşmek her profesyonel boksore nasip olmaz. Dilara, Turkiye'de ilk defa 17 yaşında 3'te 3 yapma başarısına ulaşan bir kadın boksor. Ayrıca, lisans cıkartılarak dovuşen ilk boksor. Dilara, Turk kadınının dunyada neler yapabileceğine en iyi ornek" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Hakan TURKTAN