Adana'da, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedavisi tamamlanarak sağlığına kavuşan 8 yaşındaki Elif Liva Acar, Cukurova Universitesi Tıp Fakultesi Balcalı Hastanesi'nden alkışlarla uğurlandı.
Hastaneden yapılan acıklamaya gore, yılbaşından hemen once rahatsızlanan ve Kovid-19 testi pozitif cıkan 8 yaşındaki ilkokul 2. sınıf oğrencisi Elif, koronavirus servisinde tedaviye alındı.
Multisistem İnflamatuar Sendromu gelişen Elif, uygulanan tedavilere yanıt vererek Kovid-19'u atlatmayı başardı.
Elif, hastaneden taburcu edilirken sağlık calışanlarına mektupla teşekkur etti.
Mektubu tedavi gorduğu serviste sağlık calışanlarına okuyan Elif, şunları kaydetti:
"Benim gibi cocukları iyileştirdiğiniz icin size minnettarım. İnşallah bu virusu hep birlikte yeneceğiz ve guzel gunlere kavuşacağız. Koronavirusu yenmek icin ailenizi goremiyorsunuz, cocuklarınıza sarılamıyorsunuz, gece gunduz demeden bizim icin calışıyorsunuz Sizlerin verdiği bu fedakarlığı hicbir zaman unutmayacağım. Bu zor gunlerde sizlere başarılar diliyorum, hepinizi cok seviyorum."
Elif, daha sonra alkışlarla hastaneden uğurlandı.
"Cocuk vakalarımız, daha evvelki bilindiğinden daha ağır geciriyor"
Acıklamada goruşlerine yer verilen Cukurova Universitesi Tıp Fakultesi Balcalı Hastanesi Cocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Derya Alabaz, Kovid-19'un cocuklarda da ağır duzeyde seyredebildiğini belirtti.
Elif'in de zorlu bir surecten gectiğini bildiren Alabaz, "Elif, son zamanlarda gelen cocuk hastalarımız gibi ağır bir şekilde bize geldi. Ozellikle Kovid-19'a bağlı bazı cocuk vakalarımız, daha evvelki bilindiğinden daha ağır geciriyor. Elif de bunlardan birine ornek. O nedenle halkın aslında 'cocuk vakaları daha hafif geciriyor veya gecirseler bile fark edilmiyor' gibi imajı kafalarından silmeleri cok onemli." ifadelerini kullandı.
Alabaz, ozellikle cocuklardaki vakaların oncelikle bir solunum enfeksiyonu gibi başladığı anlatarak, "Elif biraz daha gec kalsaydı cok daha ağır bir tabloyla yoğun bakımda yatması gerekecekti. Ne yazık ki bircok hasta bize gelemeden de bu şekilde vefat edebiliyor. O nedenle ailelerin şu donemde Kovid-19 olabileceğini duşuneceği her hastayı erken bir zamanda hekime getirmeleri cok onemli." şeklinde uyarıda bulundu.