İstanbul ve Ankara arasını 1.5 saate duşurecek olan hızlı tren yolu hattının Bolu'dan gecmesi icin MUSİAD Bolu şubesi imza kampanyası başlatırken, kentin CHP'li Belediye Başkanı Tanju Ozcan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuyu goruşmek icin tam 57 kez randevu talebinde bulundu.
[h=3]"PARA İSTEMİYORUM, PUL İSTEMİYORUM"[/h]Randevu talebinin her seferinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geri cevrildiğini belirten Ozcan, "Sayın Cumhurbaşkanı ile goruşmek istiyorum. Neyi goruşmek istiyorum? Hızlı Trenin Bolu'dan gecmesi meselesini konuşmak istiyorum. Yoksa para istemiyorum, pul istemiyorum. Partisine asla gecmek istemiyorum. Hicbir derdim yok. Sadece Hızlı Trenin Bolu'dan gecmesini istiyorum. 57 kez randevu istedim ama vermedi" dedi.
[h=3]"TEK BAŞIMA GİTMEYECEĞİM"[/h]"Randevu verseydi geniş bir heyet ile goruşmeye gidecektik" diyen Ozcan, şoyle devam etti: "Tek başıma da gitmeyeceğim. Başta Duzce Universitesindeki bu konuda uzman bir arkadaşımız var cok ciddi calışma yapmış. Duzce Ticaret Odası Başkanını, Duzce Belediye Başkanını, Bolu Ticaret Odası Başkanı olmak uzere geniş bir heyet ile gideceğimizi soyledim. Ben Tayyip Bey ile bire bir ne konuşayım. En fazla bana Suriyelilere neden yardımı kestin diye soyler. O konuları acılmasın diye kalabalık heyetler gidip ben hic konuşmayacağım bile."
[h=3]SURİYELİ GOCMENLERE YARDIMI KESMESİ TEPKİ CEKMİŞTİ[/h]Ote yandan 31 Mart secimlerinde Bolu Belediye Başkanı secilen CHP'li Tanju Ozcan mazbatasını alır almaz Suriyeli multecilere yardımı kesmişti. Bu durum bircok kesim tarafından tepki cekerken, Ozcan şu ifadeleri kullanmıştı:
"Ulkemizde yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere Birleşmiş Milletler Dunya Gıda Programı (WFP), Turk Kızılay'ı ve Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 'Sosyal Uyum Yardımı' adı altında yardım yapılmaktadır. Bu nedenle, ilimizde yaşamakta olan herhangi bir yabancı uyruklu kişiye Belediyemiz Kultur ve Sosyal İşler Mudurluğu'nden ayni ve nakdi yapılmaması hususunda, gereğini rica ederim"
[h=3]"PARAMIZ MİSAFİR GELDİĞİNİ SOYLEYEN SURİYELİLERE GİTTİ"[/h]Gocmen statusundeki yabancı uyruklulara yardım yapılmaması talimatı verdiğini belirten Ozcan, bunun bir secim vaadi olduğunu vurgulayarak, "Aday olduğum ilk gunden itibaren soyledim, daha once TBMM'de de soylemiştim. Sayın Cumhurbaşkanı 2 hafta once acıkladı. Suriyeliler icin harcadığımız para 37 milyar doları gecti. Sadece 1,7 milyar euro Avrupa Birliği'nden geldi, başka da bir para gelmedi. Yani 200 milyar TL'nin uzerinde paramız, misafir geldiğini soyleyen Suriyelilere gitti" demişti.
[h=3]"SURİYELİYE TEK KURUŞ YARDIM YAPMAYACAĞIM"[/h]Ozcan acıklamalarının devamında, "Detaylı araştırdım. Suriyeliler hem Sosyal Yardımlaşma'dan yardım alıyorlar hem Sosyal Hizmetler'den hem Kızılay'dan hem de belediyelerden alıyorlar. O yuzden ben secmene şunu soyledim. 'Bu artık dayanılmaz bir boyuta geldi. 7 yıldır bakıyoruz. Cocuklarımızın iaşesini veriyoruz. Ben diğer yardım kurumlarına karışamam boyle bir yetkim yok; ama Bolu Belediyesi butcesinden bir tek Suriyeliye tek kuruş yardım yapmayacağım'. Ulkemizde herkes artık bu durumdan rahatsız. Katlanılmaz bir boyuta geldi" ifadelerini kullanmıştı.