BURSA'da sevgilisini evine bırakmak icin sokağa cıkma kısıtlamasında dışarı cıkan Sezer Fırat S. (21) ile arkadaşı Bayram S.'ye (35) toplam 6 bin 300 TL ceza uygulandı. Sezer Fırat S.'nin asker kacağı olduğu ortaya cıkarken, Bayram S. kendilerini goruntuleyen gazetecilere, "Yarın manşette biz mi olacağız?" diye sordu.İnegol İlce Emniyet Mudurluğu ekipleri, sokağa cıkma kısıtlamasında kentin bircok noktasında kontrol noktaları oluşturdu. Ekipler, İnegol ilcesi Ataturk Caddesi'nde kurulan uygulama noktasında 34 EJP 56 plakalı otomobili durdurdu. Polis ekipleri, aractaki 2 kişiden izin belgesini istedi. Ancak ikili, izin belgesi olmadığını soyledi. Surucu Sezer Fırat S., sevgilisini eve bıraktığı icin dışarı cıktığını one surdu. Yapılan Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusunda Sezer Fırat S.'nin asker kacağı olduğu tespit edildi. Sezer Fırat S. ile yanındaki Bayram S.'ye kısıtlamayı ihlal ettikleri icin 3 bin 150'şer liradan toplam 6 bin 300 TL ceza uygulandı. Asker kacağı Sezer Fırat S. hakkında tutanak da tutuldu.

'YARIN MANŞETTE BİZ Mİ OLACAĞIZ?' Basın mensuplarının "Neden kısıtlamada sokağa cıktınız?" sorusuna Bayram S., "Manşette, yarın biz mi olacağız?" yanıtını verdi. Sezer Fırat S. ise "Yıldırım ilcesinden kız arkadaşımı bırakmak icin İnegol'e geldim. Aracım İnegol'de arızalandı. Burada arızayı yaptım. Yola cıktım uygulamaya denk geldik. Polis, askerlik konusunda sıkıntı olduğu icin tutanak tutacak" şeklinde konuştu.

- BursaKaynak: Demiroren Haber Ajansı / Yavuz YILMAZ