Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geciş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınava katılacak oğrenciler icin ocak ayı ornek soru kitapcığını yayımladı.
Bakanlıktan yapılan acıklamaya gore, 2018-2019 oğretim yılından beri yayımlanan ornek soru kitapcıkları, yeni donemde de hazırlanmaya devam ediyor.
Bu yıl ki sınav icin ilki 2 Aralık 2020'de yayımlanan ornek soru kitapcıklarının ikincisi de Bakanlığın "http://www.meb.gov.tr/" internet adresinden, 8. sınıf oğrencilerinin kullanımına sunuldu. Bakanlık, bugune kadar sozel bolumden 480, sayısal bolumden ise 400 olmak uzere 880 ornek soru paylaşılmıştı.
Ocak ayı ornek sorularında ise Turkce, matematik, fen bilimleri alanlarından 10'ar, T.C. İnkılap Tarihi ve Ataturkculuk, din kulturu ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından 5'er soru olmak uzere toplam 45 soru yer alıyor.
6 Haziran'daki Sınavla Oğrenci Alacak Ortaoğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav'a yonelik oğrencilere destek sağlamak amacıyla ornek soruların yayımlanmasına her ay devam edilecek.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Yıldız Aktaş