VAN'da, Karayolları 11. Bolge Mudurluğu bunyesinde calışan ozel bir şirkete ait otobuste 30 yıldır şoforluk yapan 4 cocuk babası Mehmet Sıddık Yolcudur (64), yuzu, okuduğu şiirler ve yaptığı esprileriyle, 2013'te hayatını kaybeden unlu sinema, tiyatro ve dizi sanatcısı 'Ramiz Dayı' olarak da bilinen Tuncel Kurtiz'e benzetiliyor. Yediden yetmişe herkes tarafından sevilen Yolcudur, Tuncel Kurtiz'in dizilerde yaptığı "Yemeği yedik, karnımızı duyurduk. Ama hesabı siz odeyeceksiniz kardeş" esprisiyle de yolcularını gulduruyor.
Van'ın Merkez İpekyolu ilcesine bağlı Hatuniye Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Sıddık Yolcudur, halk arasında bircok tiyatro oyunu ve dizide oynayan 'Ramiz Dayı' olarak hafızalara kazınan Tuncel Kurtiz'e benzerliği ile tanınıyor. Yıllar once Başkale ilcesinden Van'a goc eden Yolcudur, Karayolları 11. Bolge Mudurluğu bunyesinde yolcu taşıyan bir otobuste servis şoforluğu yapıyor. Yolcuları tarafından ismiyle anılmayıp, hep 'Ramiz Dayı' olarak anılan Yolcudur'un en buyuk hayali benzediği Tuncel Kurtiz gibi dizi ve filmlerde rol almak.
'YOLCULARIN BANA 'RAMİZ DAYI' DEMELERİ HOŞUMA GİDİYOR'Yolcularına zaman zaman Tuncel Kurtiz'in esprilerini taklit edip, şiirlerini okuyan Yolcudur, vatandaşların kendisine 'Ramiz Dayı' demesine cok sevindiğini belirterek, "Bu memlekette doğduk, burada buyuduk. Herkes beni 'Ramiz Dayı'ya benzetiyor. Ben nereye gitsem aynı şeyi diyorlar. Arabamın arakasında da 'Ramiz Dayı' yazısı var. Ben Tuncel Kurtiz'in bir kere dizisini izledim. Ama ismini cok duydum. Kendisini seviyorum. Allah rahmet eylesin. Yeğenler cok. Burada bir suru yeğenimiz var. Hepsini de seviyoruz. 30 yıldır Karayolları'nda şoforluk yapıyorum. Arkadaşlarımın bana 'Ramiz dayı' diye hitap etmeleri cok hoşuma gidiyor. Daha once de TIR şoforluğu yapıyordum. Yolcularımız benden memnun. Ben de onlardan memnunum. Kiralık evde oturuyorum. Şoforluk yaparak 6 nufusa bakıyorum. Cocuklarımın en buyuğu 13, en kucuğu ise 4 yaşına girdi. Gec evlenmemin sebebi de askerlik donuşu babam rahmete gidince evin reisliği bana kaldı. Burada asgari ucret alıyorum. Bir film veya dizide oynamak icin teklif gelirse değerlendiririm" dedi.Yolcudur, Tuncel Kurtiz'in dizilerde yaptığı "Yemeği yedik, karnımızı duyurduk. Ama hesabı siz odeyeceksiniz kardeş" esprisiyle de yolcularını gulduruyor. 'BABAMIN FİLMLERDE ROL ALMASINI İSTİYORUM'Babasına zaman zaman muavinlik yapan Selahattin Eyyubi Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf oğrencisi Halil Yolcudur ise, halk arasında 'Ramiz Dayı' lakabıyla anılan babasıyla gurur duyduğunu ifade ederek, "Herkes babama 'Ramiz Dayı' diye hitap ediyor. Ben de babamın bir filmde oynamasını istiyorum" dedi.Otobus yolcuları da, 30 yıldır Karayolları'nda şoforluk yapan Mehmet Sıddık Yolcudur'u hic bir zaman kendi ismiyle hitap etmediklerini, hep 'Ramiz Dayı' dediklerini anlattı.TUNCEL KURTİZ KİMDİR ?Tuncel Kurtiz, 1 Şubat 1936'da Kocaeli'de, Selanik doğumlu bir Turk burokrat baba ve Boşnak bir annenin cocuğu olarak dunyaya geldi. Turk sinema ve tiyatrosunda seslendirme, oyuncu, yonetmen, yapımcı, senarist olarak onemli işlere imza attı. Bir sure hukuk fakultesinde okuyan Tuncel Kurtiz, oyunculuğu tercih etti. İlk kez 1959 yılında Dormen Tiyatrosu'nda oyunculuğa başlamış olan sanatcı, sinema filmlerinde de rol aldı. Kurtiz, beyaz perdeye ilk adımını ise Şeytanın Uşakları filmiyle attı. Bircok dizi, sinema ve tiyatro oyununda oynamayan Kurtiz, 2013'te hayatını kaybetti.