AKDENİZ Universitesi Devlet Konservatuvarı Lise 2'nci sınıf keman oğrencisi Irmak Or (16), anne karnında muzikle tanıştı. Babasının caldığı kemana anne karnında tepkiler veren Irmak, şimdilerde uluslararası yarışmalarda onemli dereceler elde ederek Turkiye'yi başarıyla temsil ediyor. Irmak Or, dunyaca unlu virtuoz olmak istiyor.
Antalya'da yaşayan Irmak Or'un muzikle tanışması anne karnında başladı. Babasının caldığı keman sesine anne karnında tepkiler veren Irmak, daha 4 yaşındayken babasının yaptığı kemanı eline alarak 500 kucuk kemancı rekor denemesine katıldı. 9 sene bale eğitimi goren Irmak, piyano oğretmeninin yonlendirmesiyle kemana yoneldi. Irmak, 12 yaşında profesyonel eğitim almaya başladı. 2 yıl Akdeniz Universitesi Devlet Konservatuvar sınavlarına katılıp başarısız sonuc alan Irmak Or, 3'uncu senesinde konservatuvarı birincilikle kazandı. Şu an Akdeniz Universitesi Devlet Konservatuvarı'nda Can Ozhan'dan keman eğitimi alan Irmak Or, Lise 2 Keman Bolumu oğrencisi olarak derslerine devam ediyor.
2019 yılında 300 cocuk arasından secilen 60 cocuktan biri olan Irmak, Belcika'da Fazıl Say'ın desteklediği Musica Mundi'de 15 gun konser verdi. 2019 yılında Yunanistan'da duzenlenen The Muse International Music Competition'da 3'uncu, Viyana'da duzenlenen Imca Musıc Competition'da 2'nci, 2020'de İspanya Music and Awards'ta kendi yaş kategorisinde 2'nci olan Irmak Or, yine 2020 yılında Viyana'da duzenlenen World Music Competition'da National Prize Odulu aldı. Uluslararası yarışmalarda gururla Turkiye'yi temsil eden Irmak, unlu bir virtuoz olmak istiyor.İlk kemanı eline aldığında 4 yaşında olduğunu, 9 yıl boyunca bale eğitimi aldığını hatırlatan Irmak Or, "Piyano oğretmenimin kulağımın diğer cocuklardan daha iyi olduğunu soylemesi uzerine tekrar kemana yoneldim. 12 yaşında Can Ozhan hocamdan profesyonel keman eğitimi aldım. Kemana aslında hobi olarak başlamıştım. Ama sonra profesyonel keman calma isteğim oldu o yuzden konservatuvar sınavlarına girdim. 2 yıl başaramadım ama 3'uncu yılımda birincilikle girdim. Uluslararası yarışmalarda Turkiye'yi temsil ederek dereceler elde ettim. Gecen sene Munih'te dunyaca unlu keman virtuoz Krill Troussov'un 4 gunluk Master Class'ına katıldım. Covid doneminde online derslere ve yarışmalara girdim. Dereceler elde ettim. Munih Muzik Akademi'de okumak ve gelecekte uluslararası bir virtuoz olmak istiyorum" dedi.'COCUKLARIN ZİHİNSEL GELİŞİMİ İCİN ANNE KARNINDA DİNLETİLEN MUZİK ONEMLİ'Anne Senar Or (49), Irmak'ın anne karnında kemanla tanıştığını anlattı. 4 yıl once profesyonel keman eğitimi aldığını belirten Senar Or, kızının cok calıştığını onunla gurur duyduklarını soyledi. Or, "İnşallah kızım gibi calışan tum cocukların yolu acık olsun. Anne karnında cok klasik muzik dinlettik. Ağabeyine hamileyken de dinletmiştik. Cocukların zihinsel gelişimi acısından anne karnında dinletilen muziğin cok onemli olduğunu duşunuyorum" diye konuştu.'KIZIMLA GURUR DUYUYORUM'Irmak'ın babası Bahardır Or (50), diş hekimi olmasına rağmen 20 yıl once hobi olarak keman yapımıyla ilgilendiğini anlattı. Irmak'ın 4 yaşında kendi yaptığı kemanla rekor denemesine katıldığını belirten Bahadır Or, "Irmak başarılı, azimli ve cok calışkan bir cocuk. Hic vazgecmiyor. Savaşcı bir cocuk. Profesyonel olarak 4 senedir kemanla ilgileniyor ve yaşıtları daha erken yaşlarda kemana başlamasına rağmen Irmak azmi sayesinde onlara ulaştı. Irmak'ta Can hocası ve sanatcı Cihat Aşkın'ın emeği var. Kızımla gurur duyuyorum. Bizi yurt dışında başarıyla temsil etti daha da iyi yerlere geleceğinden eminiz. Covid donemi onun icin de sıkıntılı bir donemdi. Irmak calışmalarını hızlandırarak bu donemi aşmaya calışıyor" dedi.