SAMSUN'da hayvansever Nino Kılıckıran (50), bahcesinde beslediği kopeklerin sesinden rahatsız olan komşusu H.H. tarafından silahla tehdit edildiğini iddia etti. Kılıckıran'ın şikayeti uzerine gozaltına alınan H.H. ifadesinin ardından ruhsatlı tabancasına el konularak serbest bırakıldı. Olay anı ise guvenlik kameralarına yansıdı.
Olay, 4 Ocak gunu oğle saatlerinde Atakum ilcesi İncesu Mahallesi'nde meydana geldi. Dezavantajlı, hasta veya engeli bulunan 27 kopek, 60 kedi ve midilliye kendisine ait evin bahcesinde bakan Nino Kılıckıran'ın yanına komşusu H.H. geldi. Kopeklerin sesinden rahatsız olduğunu soyleyen H.H. elinde tabanca ile tehditler savurdu. Kılıckıran'ın cep telefonu ile goruntu almaya calışması uzerine komşusu aracla uzaklaştı. Kılıckıran polise giderek şikayetci oldu. Bunun uzerine cevredeki guvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, H.H.'yi gozaltına aldı. H.H., ifadesinin ardından ruhsatlı tabancasına el konularak serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma suruyor.

'BANA, 'SENİ OLDURECEĞİM' DEDİ'Yaklaşık 8 senedir sokak hayvanlarına sahip cıkmaya calıştığını belirten Kılıckıran, "Hayvanlara yemek yaptığım kazanları temizlerken birden hızlı gelen bir arac aniden yanıma yanaştı. Ben o esnada tankerin bulunduğu noktadan ilerliyordum ancak H.H. aracından inerek beni yanına cağırdı. Ben de gittim. Ardından hızlıca aracına dondu ve aracından cıkardığı silahı goğsume doğrultarak, 'Seni oldureceğim' diyerek tehditte bulundu. Bana doğrultulan silahı gorunce yaşadığım şoka rağmen yakınımda bulunan motosikletimin uzerinden telefonumu alarak yaşanan olayı kayda almaya başladım. Kendisini videoya aldığımı goren H.H., silahını aracının icerisine koydu ve kendisi de aracına binerek yanımdan uzaklaştı. Başıma bir şey gelmesi durumunda sebebini H.H.'den bilirim" dedi. 'BOYUN EĞMEYECEĞİM'Guvenlik kameralarının yaşananları kayıt altına aldığını soyleyen Kılıckıran, "Kendisi kamera kayıtları olmasına rağmen yaşananları inkar etmiş. Sonuna kadar şikayetciyim cunku bu tutumu sergileyebilecek hakkı yok. Ne benim ne de hayvanlarımın kimseye zararı yoktur bunu cevredekilere sorabilirsiniz. Ben coluğumu cocuğumu bırakarak burada tek başıma mucadele veriyorum. Maalesef burada bile iki parca toprak icin rahatsız ediliyoruz. Ben her hayvanı cok severim ancak bu insanlar kendileri yaşatmayı bilmezler, yaşatana ise baskı kurarlar. Ben bu yaşıma kadar kimseye boyun eğmedim, bundan sonra da boyun eğmeyeceğim" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Tayfur KARA