İttifak Holding Konyaspor Yardımcı Antrenoru Osman Zeki Korkmaz, Super Lig'in 17. haftasında 4-3 mağlup ettikleri Galatasaray karşılaşmasına ilişkin, rakibin boşluklarından iyi faydalandıklarını belirterek hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını soyledi.
MEDAŞ Konya Buyukşehir Stadı'nda yapılan macın ardından duzenlenen basın toplantısına, teknik direktor İsmail Kartal'ın cezası nedeniyle Osman Zeki Korkmaz katıldı.
Rakip takımı cok iyi analiz ettiklerini soyleyen Korkmaz, "Aslında biz Galatasaray'ın daha baskılı başlayacağını duşunuyorduk. Rakibin hucum donuşunde meydana gelen boşluğu iyi kullandık. O noktada ilk 35 dakika falan top bizde kaldı ve biz daha fazla oyun uretmeye başladık. Golu attık, hemen arkasından bir gol yedik. Aslında 2. yarının başı bizim duşunduğumuz gibi oldu. Galatasaray macı biraz daha oynamaya başladı. Biz de topları daha efektif kullanmaya başladık." diye konuştu.
Korkmaz, teknik direktor İsmail Kartal'ın kırmızı kart gormesine ilişkin ise şunları soyledi:
"İsmail Kartal'ın 6 yıldır yardımcılığını yapıyorum. Onunla ilişkimiz profesyonel ilişkinin dışında sosyal hayatta da cokca zaman geciriyoruz. Hocanın ağzından bu gune kadar bırakın hakaret kelimesi kufur bile duymadım. Kendi aramızda bir şey konuşurken bile tansiyon yukseldiği anlarda kimse hakkında kotu bir şey duymadım ağzından. Bizim icin cevreden alanı gecmek kırmızı kartsa bundan onceki onlarca macta onlarca teknik adam bu sınırı geciyor. Hepsine kırmızı kart mı vermek gerekiyor? Penaltı verilmiş ve kalecimiz kurtarmış. Penaltı tekrar ediliyor. Biraz gerilebiliriz yani, iki metre gecebiliriz orayı. İsmail Kartal'ın nasıl bir insan olduğunu cok iyi bilirler. Ağzından cıkıp cıkmayacakları cok iyi bilirler. Biraz ağır bir karardı. Bence futbol paydaşları olarak birbirimizi anlamak zorundayız. Futbol endustrisini daha sağlıklı ayakta tutmak icin birbirimizi anlamak ve tolerans gostermek zorundayız."