Bosna Hersek'te faaliyet gosteren insani yardım kuruluşu Merhamet, Turkiye'de acmayı planladıkları temsilcilik icin Turkiye Diyanet Vakfından (TDV) yardım beklediklerini ifade etti.
Turkiye'nin Saraybosna Buyukelciliği Din Hizmetleri Muşaviri Yunus Keleş, Merhamet Başkanı Kenan Vrbanjac ve Merhamet Genel Sekreteri Sidik Azdahic ile bir araya geldi.

Keleş, goruşmenin ardından yaptığı acıklamada, Merhametin Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV ile iş birliğini geliştirme isteğini desteklediğini soyleyerek Turkiye'nin Bosna Hersek'te bircok projeye destek verdiğini anımsattı. Goruşmede Merhamet ve TDV arasında iş birliği protokolu imzalanması konusunun da ele alındığını belirten Keleş, bu tarz bir protokolun hizmet kapasitesini artıracağını ifade etti.
Vrbanjac da Merhametin Turk Kızılay ve Turk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile ortak calışmalar yuruttuğunu anımsatarak Bosna Hersek İslam Birliği ile İzmir'deki depremzedeler icin yardım kampanyası duzenlediklerini ve toplanan yardımın ay sonunda Turkiye'nin Saraybosna Buyukelciliğine teslim edileceğini soyledi.
Merhamet'in Turkiye'de de faaliyetlerde bulunduğuna işaret eden Vrbanjac, "2014'ten bu yana her yıl Kurban Bayramı'nda Turkiye'deki Suriyeli sığınmacılara kurban eti yardımında bulunuyoruz. Merhametin Turkiye'de temsilcilik acmasını istiyoruz. Bu bağlamda TDV'den yardım bekliyoruz." dedi.
Vrbanjac, Turk yetkililerden Merhamet'in Bosna Hersek'teki aşevlerini de ziyaret etmelerini istedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Lejla Biogradlija