ELAZIĞ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 buyukluğundeki depremden sonra depremzedeler icin TOKİ tarafından inşaatına başlanan 20 bin 118 konuttan, yapımı tamamlanan yaklaşık 8 bin konutun hak sahiplerine teslim edilmesine başlandı.
Elazığ'da merkez ussu Sivrice ilcesi olan ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6.8 buyukluğundeki depremin ardından Cevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde TOKİ tarafından inşaatına başlanan 20 bin 118 konuttan yapımı biten yaklaşık 8 bin konut hak sahiplerine teslim edilmeye başladı. Sursuru Mahallesi'ndeki Dilek ve Petek sitelerinin bulunduğu bolgede inşa edilen 9 bloklu 179 konut, Yazıkonak Mahallesi'nde 381 konut, Karşıyaka Mahallesi'nde 439 konut hak sahiplerine teslim edildi. Yeni konutlarına yerleşen depremzedeler, yeni yıla aileleriyle sıcak yuvalarında girmenin mutluluğunu yaşadı. Yapımı tamamlanan diğer konutların ise etaplar halinde hak sahiplerine teslim edilmesine devam ediliyor. Elazığ'da yatay mimari ile yoresel mimarinin izlerini taşıyan yeni sosyal konutlar inşa edilirken vatandaşların cok daha guvenli ve depreme dayanıklı yeni yuvalarında yaşamlarını surdurmeleri planlandı.

'DORT DORTLUK OLDU'Karşıyaka Mahallesi'ndeki yeni evine yerleşene depremzedelerden Aziz Demirelli, "Sanayi Mahallesi'nde kiracı olarak oturuyordum. Bugun buraya evimi taşıdım. Cunku deprem olsaydı evin dibinde kalacaktım. Evimiz dort dortluk oldu. Cok teşekkur ederiz" dedi.Depremzedelerden Ali Pınar ise evi cok beğendiğini ifade ederek, "Allah razı olsun devletimizden. Taşınalı 3- 4 gun oldu. Daha tam yerleşemedik. Allah'a şukurler olsun, gercekten cok guzel" diye konuştu.Kadir Erzurumluoğlu ise depremde evinin yıkıldığını dile getirerek, "Allah devletimize zeval vermesin. Evlerimiz yıkılmıştı. Devlet olmazsa biz ne olacaktık. Hep korkuyla yaşıyorduk. Cok memnunum. Eleştirmek kolay ama yapması zor" ifadelerini kullandı.Miyesser Akcelik de depremde evlerinin hasar gorduğunu anlatarak, şunları soyledi: "Oturulacak halde değildi. Allah'a şukurler olsun cok guzel konutlar yaptılar. Allah devletimize zeval vermesin, başımızdan eksik etmesin. Yapılanları gormeyen nankorler var ama cok guzel iş başardılar. Mis gibi evler yaptılar. Sıcacık, tertemiz. Evi eski, pis olanlar bile depremin sayesinde guzel evlere geldi. Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin, uzun omurler versin."

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ahmet COTELİ