Oğrencilerin evden sorunsuz bir şekilde dersleri takip etmesine yarayan tabletlerin dağıtım icin Milli Eğitim Bakanlığı surece hız verdi. Yerel yonetimler, ozel sektor ve sivil kuruluşların desteği ve MEB tarafından tedarik edilen tablet bilgisayarların dağıtım surecinde 3. faz başladı. Bakan Selcuk yaptığı acıklamada eğitimde fırsat adaletine vurgu yaparken şu ana kadar toplam 266 bin 500 tabletin İlkokul, ortaokul ve lise oğrencilerine dağıtıldığını duyurdu.Uzaktan eğitime devam eden oğrencilerin online eğitime sorunsuz bir şekilde katılabilmeleri icin Ocak ayı sonuna kadar 500 bin tablet dağıtımı yapılacak. Evlerinde eğitim alan birden fazla oğrenci bulunan aileler ucretsiz tablet başvuru şartlarını ve kriterlerini araştırıyor. Peki MEB 500 bin ucretsiz tablet başvurusu nereden, nasıl yapılır? İşte MEB Tablet başvurusu! Ocak 2021 ucretsiz EBA tablet başvurusu!
[h=3]MEB TABLET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?[/h]Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ihtiyac sahibi oğrencilere dağıtılan tabletlerin herhangi bir başvuru sayfası ya da ekranı bulunmuyor.Milli Eğitim İl Mudurlukleri ve okul yonetimleri tarafından tespit edilen oğrencilere tabletler bizzat ulaştırılıyor.

Tablet dağıtımlarında oncelikli olarak ailenin gelir durumu, okul cağındaki kardeş sayısı, ozel eğitim gereksinimleri ve oğrencilerin akademik başarıları goz onunde bulundurularak dağıtım sureci işleyecek. İl Milli Eğitim Mudurlukleri tarafından dağıtım yapılacak.
[h=3]MEB TABLET DAĞITIMI NE ZAMAN?[/h]Bakan Selcuk tablet dağıtımıyla ilgili şunları ifade etti;
Şimdiye kadar ceşitli kuruluşların da desteğiyle 150 bin civarında tablet dağıtıldı. Bakanlık olarak calışmalarımız devam ediyor. 21 Aralık tarihine kadar 200 bin tableti daha dağıtmış olacağız. Yarın da başlıyoruz. 2021 Ocak ortasına kadar 300 bin ilave tableti dağıtmış olacağız.
Bu tabletlerin tamamı internet bağlantılı.
Milli Eğitim Bakanlığınca, uzaktan eğitim surecinde internet ve cihaz ihtiyacı bulunan oğrenciler icin sosyal sorumluluk kapsamındaki desteklere ilave olarak tedarik edilen 50 bin 500 tablet bilgisayar daha 15 ile sevk edildi.
Bakanlıktan yapılan yazılı acıklamaya gore, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tedarik edilen 500 bin tablet bilgisayarın sevkiyat ve dağıtım sureci devam ediyor. Bu kapsamda, tablet bilgisayarlar, kontrollerin ardından hızla sevkiyat aşamasına alınıyor ve illere ulaştırılıyor.
Bu cercevede, 15 Aralık'ta dağıtım icin 15 ile doğru yola cıkan 50 bin 500 tablet bugun oğrencilere dağıtılmak uzere il mudurlukleri tarafından teslim alındı.
Bu gonderimde Adıyaman'a 2 bin 300, Batman'a 2 bin 600, Diyarbakır'a 3 bin, Gaziantep"e 3 bin, Hakkari'ye 850,
İstanbul'a 5 bin, Kayseri'ye 2 bin, Kilis'e 500, Kocaeli'ye 8 bin, Mardin'e 3 bin, Ankara'ya bin 350, Siirt'e 1000, Şanlıurfa'ya 10 bin 700, Şırnak'a 2 bin 600 ve Van'a 4 bin 600 tablet bilgisayar ulaştırıldı.
Bu arada bir sonraki dağıtımın 21 Aralık haftasında yapılacağı oğrenildi.
BAKAN DUYURDU! 4.FAZ DAĞITIMLARI BAŞLAYACAK!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, Twitter hesabından yaptığı acıklamada 3. faz ile dağıtılan 66 bin oğrencinin ders başı yaptığını hatırlatarak onumuzdeki hafta 4. faz dağıtımının başlayacağını yaptığı paylaşımla duyurdu. İşte yapılan o acıklama;
" EĞİTİMİN BİR MİLLET ODEVİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ"
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'un telekonferans yontemiyle katıldığı torende onemli acıklamalarda bulundu. 14 bin EBA destek notası ile canlı derslerde gunluk 3 milyon ders verildiğini ve bu sayılarla dunya birincisi olduklarını hatırlatan Ziya Selcuk " Oğretmenlerimizin oğrencilerimizin ve velilerimizin bu salgın doneminde sağlıklı iletişim yurutebilmesi icin bircok hazırlık yaptık. FedakÂrca calışan oğretmenlerimiz, oğrencilerine ulaşmanın bircok yolunu buldular. Cok guzel başarı ortaya cıktı. Biz de EBA uzerinden canlı ders yapma, oğrencileri odevlendirme, gelişimlerini takip edebilme imkanlarını ortaya koyduk. Yuzlerce, binlerce icerikle, mobil uygulamalarla, cocuklarımıza destek paketlerimizle yapay zeka ile calışan akademik destek sistemi ile biz de katkı sağlamaya calışıyoruz." dedi.
Acıklamasının devamında her bir cocuğa ulaşmanın yollarınıarttırmaya gayret ettiklerini vurgulayan Selcuk " Eğitimin bir millet odevi olduğunu biliyoruz. El birliği ile sizlerin temin ettiği 60 bin tablet il ve ilce Milli Eğitim mudurluklerine teslim edildikten kısa sure sonra cocuklarımıza ulaşmış olacak. Boylece Gaziantep'te 60 bin oğrencimiz daha tablet bilgisayarına kavuşacak. Bunların internet paketi olduğu icin herhangi bir sıkıntı cekmeden doğrudan erişimleri hızlanacak. Bu cocuklarımızın mutluluğunu, yuzlerindeki sevinci, gozlerindeki parıltıyı hayal ettikce cok mutlu oluyoruz." dedi.
EBA UCRETSİZ TABLET BAŞVURUSU
Canlı dersler ile gunluk 3 milyon dersten bahsettiklerini belirten Selcuk, daha ilerisini istediklerinin altını cizerek "O yuzden canlı dersler, EBA, cok onemli hale geliyor. Sizlerin destekleri ile 14 bin EBA destek noktası kurduk. Bunun sayısı gun gectikce artıyor. Canlı derslerde gunluk 3 milyon dersten bahsediyoruz. Bu bizim icin son derece onemli. Bu sayılarla dunya birincisiyiz. Ama bazen ihtiyacı kısıtlı olan oğrencilerimizin de ihtiyaclarını giderebilmek icin bugunku faaliyetimizde olduğu gibi Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde başlatılan 500 bin tableti cok aşacak şekilde sivil toplum kuruluşları, belediyelerimiz, iş dunyamızın destekleri ile devam ettiriyoruz." şeklinde konuştu.
Sizlerde duşuncelerinizi yorum kısmında belirtebilirsiniz.