Boğazici Universitesi Rektoru Melih Bulu, uzerinden devam eden siyasi tartışmalara cevap verdi. Haberturk'te Veyis Ateş'in sorularını yanıtlayan Melih Bulu, siyasete CHP'de başladığını soyledi.
[h=3]"BENİ AK PARTİLİ OLARAK YANSITIYORLAR"[/h]Melih Bulu, "Ben siyasete ODTU'de okurken CHP'de başladım. Şimdi tabii bunları gormuyorum, beni hep AK Partili olarak yansıtıyorlar ama o zaman oğrenciydim, SHP'den bir yardım istenmişti ve ben oyle başladım. Daha sonra Liberal Demokrat Parti'den bir teklif geldi bana, onların genclik teşkilatlarını yonettim." dedi.
[h=3]"SİYASETE AKADEMİSYEN OLARAK BAKAN BİRİSİYİM"[/h]Bulu sozlerini şoyle surdu:
Ben hep bu işin icerisindeydim. Siyasete akademisyen olarak bakan birisiyim, bir şey olayım değil de, bu nasıl olur diye. Ben Boğazici'nde doktora yaparken AK Parti'nin kuruluş surecinde yer almaya karar verdim. Onlar da sağ olsun dahil etti. Bu partilerin hepsi Turkiye'ye hizmet isteyen partiler. Ben buna da karşıyım. Bizim birleştirici olmamız lazım. Boğazici'nde de boyle birleştirici olmalıyız. .
[h=3]"2009'DA AKTİF SİYASETİ BIRAKTIM"[/h]Benim CV'me bakıldığında bundan once 2 universite de rektorluk yaptım. İstinye, Halic'te rektor şehir universitesinde dekandım. 2009'da aktif siyaseti bıraktım. Bu tarihten sonra bir ara aday adayı oldum ama cok onemli bir şey değildi."