PENDİK'te dun bir kuyumcuya gelen dolandırıcılık şuphelisi, elindeki sahte altından kolyeyi satmak istedi. Kuyumcunun, altının sahte olduğunu anlamasıyla birlikte şupheli kolyeyi de alarak dukkandan kactı. Kacan şupheli sokaktaki bir motokurye tarafından yakalanırken o anlar guvenlik kameralarına yansıdı.Olay, dun akşam saatlerinde Pendik'te yaşandı. Motosiklet ile kuyumcu dukkanına gelen bir kişi, iceri girerek gerceği 50 bin lira değerinde olan sahte altından kolyeyi satmak istedi. Kolyeyi alarak gerekli kontrolleri yapan kuyumcu altının sahte olduğunu belirledi. Bu sırada gerceğin ortaya cıktığını anlayan şupheli ise kolye ile birlikte dukkandan kactı. Kuyumcu calışanları da şupheliyi kovaladı. O sırada kovalamacayı goren bir motokurye ise koşan şupheliyi tekme atıp yere duşurerek yakaladı. O anlar guvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Kuyumcu dukanının sahibi Selim Sevgi, "Son bir yıldır ozellikle sahte, kaplama altın diye tabir ettiğimiz dışı altın suyu, ici tamamıyla gumuş vaziyette piyasaya cok korkunc derecede sahte urunler sunuyorlar. Ozellikle bize dadandılar. Bu durumdan cok mustaribiz. Son bir bucuk ay icerisinde yirmi bin liralık sahte altın yedik. Goruntulerde izleyeceğiniz gibi son donemde yaşadığımız olayda arkadaş geldi. Bize Trabzon hasır diye tabir ettiğimiz seti getirdi. Tabi biz daha once de geldiği icin daha temkinli davrandık. Mihenk taşına surduk. Karşı taraftaki arkadaş olayı fark edince hemen apar topar elimizden kolyeyi aldığı gibi kacmaya başladı" dedi. Şupheliyi durduran ve donercide motokurye olarak calışan Fırat Ozalan ise, "Ben yine aynı şekilde işten dukkana doğru geciyordum. Bir anda baktım, yan taraftaki ağabeyler bağırmaya başladı, 'Onu tutun.' diye. Ben de bilmiyorum kim olduğunu tabi. Merdivenden yan taraftaki kuyumcunun ateş etmesiyle benim ustam 'yan taraftan koş yakalarsın' dedi. Oraya geldim bir baktım ustume doğru koşuyor. Baktım durmayınca mecburen bir şekilde durdurmak zorundaydım. Goğsune tekme vurarak yere duşurdum. Baktım hala kacmaya calışıyor, bu sefer uzerine saldırdım. Ondan sonra cevredeki insanlar gelince teslim etmek zorunda kaldım onlara. Zamanında kick boksa gitmiştim, oradan aklımda ne kaldıysa onu uyguladım" diye konuştu. KUYUMCUDA YAŞANANLAR VE SONRASI GUVENLİK KAMERASINDA
Şuphelinin kuyumcuya gelerek sahte altın satmaya calıştığı ve sonrasında yaşananlar guvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Goruntulerde şuphelinin kuyumcuda sahte altın satmaya calıştığı, bir sure sonra altını kuyumcudan geri alarak dışarı cıktığı ve koşarak uzaklaştığı goruluyor. Kuyumcu calışanlarının şuphelinin peşinden gittiği ve olayı goren motokuryenin motosikletine bindiği, sokak ortasında duran motosikletlinin şupheliyi tekme atarak yere duşurduğu ve şupheliyi tekmelediği kameraya yansıdı.

- İstanbulKaynak: Demiroren Haber Ajansı