Koronavirus pandemisi, tum sektorler gibi akıllı telefon sektorunu de olumsuz etkiledi ve yılın buyuk bir bolumunu evlerinde gecirmek durumunda olan tuketiciler, “yeni” akıllı telefonlara onceki yıllarda olduğu kadar ilgi gostermedi. Hal boyle olunca da akıllı telefon uretimi, gectiğimiz yıllara kıyasla rekor seviyede duştu.
TrendForces tarafından aktarılan bilgilere gore 2020 yılında akıllı telefon uretimi 1,25 milyar birim ile sınırlı kaldı ve gectiğimiz yıla kıyasla yuzde 11 gibi rekor bir uretim hacmi duşuşu gozlendi. Dunyanın en cok satan akıllı telefon markası olan Samsung, 2020’de de en cok uretim gercekleştiren marka olmaya devam ederken şaşırtıcı bir şekilde Apple, ikinci sırada yer aldı.
[h=2]Apple, koronavirus pandemisi sırasında en fazla akıllı telefon ureten ikinci şirket oldu[/h]
TrendForces verilerine gore 2020’de en fazla akıllı telefon ureten şirketler sırasıyla Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi, OPPO ve Vivo oldu. Uretim hacmindeki duşuş tum şirketler icin on gorulebilir ve doğal olsa da en buyuk surprizin Huawei’nin uretim hacmindeki ciddi duşuş ve Apple’ın en fazla telefon ureten ikinci şirket haline gelmesi oldu.
Beklentiler, icinde olduğumuz 2021 yılında akıllı telefon uretiminin yuzde 9 artışla 1,36 milyar birime yukselmesi yonunde. Bu yukseliş, 2020’deki rekor duşuşu telafi etmese de sektorun toparlanması adına onemli bir sıcrama olabilir. Bununla birlikte 2021’de de gectiğimiz yıl olduğu gibi Samsung’un en fazla akıllı telefon ureten şirket olması, Apple’ın ise Samsung’u takip etmesi bekleniyor.