Turkiye Afet ve Acil Durum Yonetimi Başkanlığı (AFAD), Hırvatistan'da 29 Aralık'ta meydana gelen 6,3 buyukluğundeki depremde etkilenen afetzedeler icin 100 yaşam evi konteyner gonderdi.
Konteyner evler, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve DFDS Ro-Ro Lojistik işbirliği ile Zagreb'e ulaştırılmak uzere Pendik Limanı'nda gemiye yuklendi.

Pendik Limanı'nda duzenlenen torenle uğurlanan gemi, İtalya'nın Trieste Limanı'na ulaştıktan sonra buradan da UND uyesi firmaların cekicileri ile konteynerler, Hırvatistan'a ulaştırılacak.
UND İcra Kurulu Başkanı Alper Ozel, burada yaptığı konuşmada, Turkiye'nin depremin acısını bilen bir ulke olarak Hırvatistan'ın acısını paylaştığını belirterek, "Hırvatistanlı kardeşlerimize, Hırvatistan halkına AFAD'ın yardım evlerini gonderiyoruz. Bu konuda derneğimizin uyeleri, bu evleri Hırvatistan'a ulaştırmak icin seferber oldular. DFDS'ye de teşekkur ediyorum. 50 arac bu operasyonda gorev alıyor. 100 yaşam evini İtalya uzerinden, Hırvatistan'a ulaştıracağız. Hırvat halkına buradan selam gonderiyoruz. Başları sağolsun. Turkiye her zaman onların yanındadır." dedi.
UND'den yapılan yazılı acıklamada goruşlerine yer verilen Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yonetim Kurulu Başkanı Cetin Nuhoğlu da ilgili bakanlık ve kurumlarla koordineli calışarak, yurt dışında afet yaşanan bolgelere yardımların sorunsuz bir şekilde taşınmasını sağladıklarını belirtti.
Lojistik sektorunun hayatın her alanında cok kilit bir oneme sahip olduğunu vurgulayan Nuhoğlu, şoyle devam etti:
"1999 depreminde bu yana gerek yurt icinde gerek yurt dışındaki pek cok afet bolgesine yardımların ulaştırılmasında sektor olarak onemli bir rol ustlendik. Son yaşanan Elazığ ve Malatya depreminde oluşturduğumuz UND Afet yardım merkezinde topladığımız gonullu uyelerimizle, AFAD ve Kızılay'ın taleplerini karşıladık. Şimdi de İcişleri Bakanlığımızın onderliğinde AFAD'ın yaşam evlerini, sınırlarımızın otesindeki Hırvatistan'a taşıyoruz. Derneğimiz uyelerinden aldığı gucle destek vermeye devam edecektir."
DFDS Denizcilik ve Taşımacılık A.Ş Akdeniz İş Birimi Turkiye Acenteleri Birimi Muduru Arif Akkoz ise "Boylesi onemli bir yardım hareketinin icinde olmak ve yardım tırlarını ulaştırmaktan gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Şukru Gunduz