AYDIN'ın Kuşadası ilcesinde, yerleşik yaşayan İngiliz ve Hollandalılar, ulkelerine kıyasla koronavirus tedbirlerinin Turkiye'de daha iyi alındığını soyledi. Turkiye'nin tedbir almada cok hızlı davrandığını belirten yerleşik yabancılar, Turk vatandaşlarının da bu tedbirleri buyuk oranda uyguladığını kaydetti.
Turistik ilce Kuşadası'nda yerleşik olarak yaşayan İngiliz ve Hollandalılar başta olmak uzere farklı etnik kokenlere sahip olan cok sayıda yabancı, sosyal yaşam icinde de aktif rol alıyor. İlcede sakin bir yaşam suren yerleşik yabancılar, dunyayı etkisi altına alan koronavirus salgınına karşı mucadelede Turkiye aldığı onlemlere dikkat cekti. Turkiye'nin ulkelerine gore salgın kapsamında tedbirleri hızlı aldığı ve sıkı bir şekilde uyguladığını belirten yerleşik yabancılar, buyuk oranda da uygulandığını soyledi.
'TURKİYE DAHA HIZLI DAVRANDI'Kuşadası'nda yaklaşık 12 yıldır yaşayan ve buradan konut satın alan Sharon Cook (68), "12 yıldır Turkiye'de yaşıyorum. Yalnızca bir haftalık tatil icin gelmişim, yerleşmeye karar verdim. 10 ay icinde de yerleştim. Turkiye'yi, havasını seviyoruz. Burası daha uygun fiyatlı ve insanları cok yardımsever. Turkiye, İngiltere'ye gore koronavirus tedbirlerinin alınması konusunda cok daha hızlı davrandı. Turkiye, hızlıca kısıtlama kararları aldı. Pandemi ortaya cıktıktan sonra İngiltere gec kaldı. Turkiye ise salgına karşı gorevini daha iyi yaptı" dedi.'TURKİYE'DE KENDİMİ DAHA GUVENDE HİSSEDİYORUM'Hollandalı Ada Vintover (61) ise, "10 yıldır Kuşadası'nda yaşıyorum. Burada bir evim var. Burada yaşamamın en buyuk sebeplerinden biri havası. İnsanlar cok iyi ve yemekleri cok beğeniyorum. Doğruyu soylemek gerekirse; Turkiye koronavirus onlemleri bakımından Hollanda'dan daha iyi. Turkiye'de kendimi daha guvende hissediyorum. Gecen yaz Hollanda'ya gittim ve gercekten korktum. Kimse maske takmıyordu. Turkiye ise daha sert onlemler aldı" diye konuştu.Kuşadası'nda ev satın alan Hollandalı Shack Devorse ise (66), "4 yıldır burada yaşıyorum. Turkiye'yi cok seviyorum. Her yıl yaklaşık 20 bin kilometre yol yapıyorum. Turkiye'nin her yerini gormek istiyorum. Buranın havası cok guzel. Hollanda, Belcika ve Almanya'yla kıyaslanırsa Turkiye koronavirus acısından daha iyi. İnsanlar da kurallara uyuyor. Gizli partiler duzenlemiyor. Ancak Avrupa'da gizli partiler yaygın. Avrupa'daki genc kesim kurallara dikkat etmiyor" dedi.