Abdulkadir Ozcan AŞ (AKO Grup) bunyesinde bugune dek 600 milyon dolar yatırım yapılan, Turkiye'nin lastik sektorunun yuzde 100 yerli sermayeli markası Petlas'ın Genel Muduru, lastik endustrisinde 25 yıllık uluslararası tecrubeye sahip Hakan Yalnız oldu.
AKO Grup'tan yapılan acıklamaya gore, Petlas'ta ust duzey gorev değişikliği gercekleşti.

Petlas Genel Muduru olarak goreve başlayan Hakan Yalnız, daha once Milano merkezli uluslararası endustriyel lastik ureticisi Prometeon Tyre Group bunyesinde Uretimden Sorumlu Ust Yonetici olarak gorev yapmış ve şirketin 4 tepe yoneticisinden biri olarak dunya genelindeki uretim sorumluluğunu ustlenmişti.
2019 yılında atandığı bu gorev oncesi yine aynı şirket bunyesinde EMEA Bolgesi Endustri Direktoru olarak gorev yapan Yalnız, Haziran 2020'de kendi kararı ile yurda donmuştu.
Lastik sektorundeki kariyerine Pirelli bunyesinde 1995 yılında başlayan Yalnız, şirketin iyileştirme-geliştirme kısmında gorev aldıktan sonra İtalya'nın Milano kentinde yer alan Ar-Ge merkezinde Araştırma ve Geliştirme Asistanı olarak gorev yaptı.
Hakan Yalnız'ın ilk yoneticilik gorevi, 1999 yılında Pirelli Turkiye Karışım Fabrikası Mudurluğu oldu. 2003 yılında şirketin İtalya-Torino'da yer alan fabrikasına Uretim Muduru olarak atanan Hakan Yalnız, yurt dışındaki bu ilk yoneticilik gorevinin ardından 2006 yılında şirket bunyesinde Turkiye Kalite ve Teknoloji Mudurluğu gorevine getirildi.
2008 yılında şirketin son teknoloji ile tasarlanan Romanya uretim tesisine Fabrika Muduru olarak atanan Yalnız, 2013 yılında yurda donerek Turkiye Fabrika Direktorluğu gorevini ustlendi.
Pirelli ve Prometeon'un 2017 yılında ayrılması sonrası Prometeon Fabrika Direktorluğu'ne atanan ve şirketin Turkiye Yonetim Kurulu Uyesi olarak da gorev yapan Yalnız, sonraki donemde İtalya'ya giderek grubun dunya genelinde uretim sorumluluğunu ustlendi.
"Petlas, ulkemiz ekonomisine katkılarını Hakan Yalnız liderliğinde surdurecek"
Acıklamada goruşlerine yer verilen AKO Grup Yonetim Kurulu Başkanı Mustafa Ozcan, "Turkiye'nin onemli sanayi kuruluşlarından Petlas, ulkemiz ekonomisine katkılarını gorev bayrağını devralan yeni Genel Mudur Hakan Yalnız liderliğinde surdurecek. Şirketimizin başarılarında onemli pay sahibi olan ve yıl sonu itibarıyla emekli olan Yahya Ertem'e hizmetlerinden ve katkılarından oturu teşekkur ediyoruz ve kendisine bundan sonraki hayatı icin en iyi dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerini kullandı.
Verilen bilgiye gore, 1967 yılında İzmit'te doğan Hakan Yalnız, ilk ve ortaoğretim sonrası eğitimine, oğrenci değişim programı cercevesinde gittiği ABD'de devam etti ve liseyi burada bitirdi.
Yalnız, yuksek oğrenimini Guney Karolina Universitesi İşletme ve İş Yonetimi bolumunde tamamladı. Evli ve iki cocuk babası olan Hakan Yalnız, İngilizce ve İtalyanca biliyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gokhan Yıldız