Arnavutkoy'de gecen yıl eşi Aynur Yunkutay ve cocukluk arkadaşı Murat Olgun'u ormanlık alanda silahla ateş ederek oldurduğu ve bir kişiyi de yaraladığı gerekcesiyle 48 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık İbrahim Yunkutay hakim karşısına cıktı. Sanık Yunkutay olay gununu anlatarak savunmasını yaptı. Duruşmada, tanık olarak dinlenen sanığın yeğeni Kubra Y. de "Dayım olay yerine giderken 'Kimse konuşmasın' dedi ve arac icerisinde şarkı dinlettirdi" dedi.
[h=3]"AMACIM İKİSİNİNDE AYAKLARINDAN VURMAKTI"[/h]İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık İbrahim Yunkutay getirildi. Oldurulen Murat Olgun'un eşi Elif Olgun da şikayetci sıfatıyla duruşmada hazır bulundu. Savunmasını yapan sanık İbrahim Yunkutay kan davalarının olduğunu, amcasının da hapiste olduğunu bu sebeple ruhsatsız bir silahının bulunduğunu ve silahı da surekli yanında taşıdığını soyledi. Sanık Yunkutay, "Tesadufen eşim Aynur Yunkutay'ın sosyal medya uygulamasında, cocukluk arkadaşım Murat Olgun'un hesabının kayıtlı olduğunu ve arama kayıtlarını gordum. Bunun uzerine eşimle tartışmaya başladık. Murat'ı arayıp konuşmak istediğimi soyledim. Kahvehanede buluşmak icin anlaştık" dedi.

[h=3]"BANA 'BENİ OLDURME' DEDİ"[/h]Sanık Yunkutay "Gittiğimde Murat, 'Burası kalabalık daha sakin bir yere gecelim' dedi. Ben Aynur'un da geleceğini ve onları yuzleştirmek istediğimi soyledim. Eve gidip Aynur'u ve ısrar etmesi uzerine yeğenim Kubra'yı aldık. Daha sonra ormanlık bir alana gittik. Benim amacım ikisinin de ayağından vurup ailelerinin kapılarına atmaktı. Murat'ın ayağına nişan almıştım ki Aynur kendisini onun ustune attı. O yere yığılırken Murat kactı. Peşinden gidip ateş ettim, belinden vuruldu. Bana 'beni oldurme' dedi. Defalarca kez ateş ettim. Murat'ın belinde silah vardı. Ancak onu kullanmasına fırsat kalmadı. O silahı da aldım" şeklinde konuştu.
[h=3]"UC COCUĞUM YETİM KALDI"[/h]Şikayetci Elif Olgun ise, "Benim eşim bana ve cocuklarına aşık bir insandı. Bize cok duşkundu, bu soylenenlerin hicbiri doğru değil. Uc cocuğum yetim kaldı. Sucluların cezasını cekmesini istiyorum" dedi. Duruşmada, tanık olarak dinlenen sanığın yeğeni Kubra Y., "Dayım olay yerine giderken, 'Kimse konuşmasın' dedi ve arac icerisinde şarkı dinlettirdi" dedi. Mahkeme, sanık İbrahim Yunkutay'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, tanıkların dinlenmesi icin ertelendi.
[h=3]İDDİANAME[/h]İddianameye gore, 3 Ocak 2020'da sanık İbrahim Yunkutay, ilişkileri olduğu gerekcesiyle eşi Aynur Yunkutay ve cocukluk arkadaşı Murat Olgun'u ormanlık alana goturerek silahla vurarak oldurmuştu. Cifte cinayetin ardından Yunanistan'a kacan Yunkutay, daha sonra tekrar gelerek bu kez Muhittin Cicek'i silahla vurarak yaralamıştı. Yunkutay, polisin calışmaları sonucunda cinayetlerden 7 ay sonra yakalanarak 20 Ağustos 2020'de tutuklanmıştı. İddianamede, sanık İbrahim Yunkutay'ın "Haksız tahrik altında tasarlayarak eşini oldurmek" ve "Haksız tahrik altında tasarlayarak kasten oldurme" suclarından toplam 36 yıldan 48 yıla kadar hapsi talep ediliyor.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı