Erzurum'da, Turkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Turkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Mudurluğu iş birliğinde, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim goren koy cocuklarına tablet desteği sunulmaya başlandı.
Valilikte duzenlenen programda, Vali Okay Memiş ile Turkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Muduru Fahrettin Poyraz, kırsal mahallelerde yaşayan cocuklara dağıtılacak tabletlerin protokolunu imzaladı.
Cocukların uzaktan eğitim surecinde derslerinden geri kalmaması icin temin edilen 600 tablet, oğrencilere ulaştırılmak uzere İl Milli Eğitim Mudurluğu yetkililerine verildi.
Vali Memiş, programda yaptığı acıklamada, kentte Kovid-19 ile mucadele kapsamında alınan kısıtlama tedbirlerine değinerek, "En son uygulanan karantina ve tedbirden dolayı ulkemizde olduğu gibi ilimizde de cok iyileşme olduğunu gozlemlemekteyiz. Kısıtlamalar Erzurum'daki vaka sayılarını duşurdu." dedi.
Memiş, tedbirlerin elden bırakılmamasını ve herkesin uzerine duşeni yapmasını istedi.
İnsanların rehavete kapılmadan tedbirlere uyması gerektiğini ifade eden Memiş, "İyi durumdayız, yatan hasta sayımızda, gunluk vaka sayılarında, alınan tedbirlerin neticelerini olumlu yonde goruyoruz. İnşallah yakında uzaktan eğitim yerine yuz yuze eğitime başlarız." diye konuştu.
Poyraz da başlatılan kampanya kapsamında dağıtılan tabletlerin oğrencilere olumlu katkı sağlayacağına inandıklarını dile getirdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Selami Kucukoğlu